Delićemo prihod od putarine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Delićemo prihod od putarine

NOVI SAD - Najsporniju tačku nacrta zakona o javnoj svojini, u vezi sa vlasništvom nad velikim privrednim sistemima, predsednik radne grupe Bojan Kostreš brusiće sa predstavnicima vladajućih stranaka do septembra, pišu današnje Večernje novosti.

Bojan Kostreš

Gde ste trenutno zapeli?
- Zapeli smo bukvalno na četiri rečenice, ali kompromis je na pomolu u vezi sa putnom mrežom - rekao je u ponedeljak Kostreš "Novostima". - Regionalni putevi idu pokrajini, autoputevi republici, s tim što bi prihod od putarine trebalo da se deli jer su, tvrdim, Vojvođani izgradili autoput Beograd - hrvatska granica. O telekomunikacijama, pošti i železnici tek ćemo pregovarati.

Zar najviše protivnika vašem zahtevu da se u imovinsku kartu Vojvodine preslika sve po Ustavu iz 1974. nemate upavo u DS? Odatle provejavaju i zahtevi za vašu smenu...
- Mislim da zvaničnog zahteva neće biti, jer mene nije postavila radna grupa već premijer Mirko Cvetković. Njega sam, preko njegovih savetnika, proteklih meseci uredno obaveštavao o svim detaljima i do sada mi nije preneto da je premijer nezadovoljan mojim radom.

(BILSV, 02.08. 2011)




Iz medija | Ponedeljak, 21. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Nismo separatisti, ni izdajnici

Unošenje zastave Republike Srbije na Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine, što se desilo prvi put za 32 godine dugu istoriju stranke, bila je moja jasna poruka svima da je Srbija naša zemlja i da mi nismo ni separatisti, ni izdajnici. Bogata Vojvodina može da znači samo jaku Srbiju!
Iz medija | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Šta god LSV da odluči, to ću sa čašću raditi

Lično nikada nisam imao nikakvih političkih ambicija! Ja sam izdajnik jer nikad nisam uskliknuo s ljubavlju: „Vučiću ped*ru“, jer je to mera opozicionarstva valjda. Kada se sve stavi na gomilu, jasno je da su moji najveći gresi, pored tog, jedna kafanska tuča i što sam vozio sanke po zasneženom Novom Sadu. Glavna primedba im je što sam predugo predsednik LSV, e pa da vidim šta će sad da smisle! Ovako za Kurir političar Nenad Čanak komentariše to što se prvi put za 32 godine neće kandidovati za predsednika LSV na kongresu stranke koji se održava danas u u Novom Sadu. 
Iz medija | Sreda, 16. 11. 2022. | Komentara: 0

Ligašice i ligaši nisu neprijatelji Srbije

Kandidat za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže u intervjuu za „Politiku” da je koalicija sa Srpskom naprednom strankom u Vojvodini bila greška i da im je nanela veliku štetu. Na stranačkom kongresu LSV-a 19. novembra Kostreš bi trebalo da na mestu lidera partije zameni Nenada Čanka, koji je Ligu vodio 32 godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook