Delićemo prihod od putarine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Delićemo prihod od putarine

NOVI SAD - Najsporniju tačku nacrta zakona o javnoj svojini, u vezi sa vlasništvom nad velikim privrednim sistemima, predsednik radne grupe Bojan Kostreš brusiće sa predstavnicima vladajućih stranaka do septembra, pišu današnje Večernje novosti.

Bojan Kostreš

Gde ste trenutno zapeli?
- Zapeli smo bukvalno na četiri rečenice, ali kompromis je na pomolu u vezi sa putnom mrežom - rekao je u ponedeljak Kostreš "Novostima". - Regionalni putevi idu pokrajini, autoputevi republici, s tim što bi prihod od putarine trebalo da se deli jer su, tvrdim, Vojvođani izgradili autoput Beograd - hrvatska granica. O telekomunikacijama, pošti i železnici tek ćemo pregovarati.

Zar najviše protivnika vašem zahtevu da se u imovinsku kartu Vojvodine preslika sve po Ustavu iz 1974. nemate upavo u DS? Odatle provejavaju i zahtevi za vašu smenu...
- Mislim da zvaničnog zahteva neće biti, jer mene nije postavila radna grupa već premijer Mirko Cvetković. Njega sam, preko njegovih savetnika, proteklih meseci uredno obaveštavao o svim detaljima i do sada mi nije preneto da je premijer nezadovoljan mojim radom.

(BILSV, 02.08. 2011)




Iz medija | Utorak, 15. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV trpi ogromnu štetu zbog koalicije sa SNS

Nova generacija, od koje očekujemo da posle Kongresa preuzme odgovornost za upravljanje Ligom, mora da raščisti sa idejom sedenja na dve stolice. LSV ne sme praviti kompromise gde za kompromise mesta nema, kaže za novine "Nova" generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš
Iz medija | Subota, 15. 10. 2022. | Komentara: 0

Planeta, sloboda i dostojanstvo se moraju braniti od Putina

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je za N1 Sarajevo da će se Milorad Dodik, ako izgubi trku za dužnost predsednika entiteta Republika Srpska, naći pod brojnim istragama i tada će pobeći u Beograd.
Iz medija | Nedelja, 25. 09. 2022. | Komentara: 0

U LSV stasala generacija iskusnih političara koji imaju ideje i energiju

Opšti izbori će biti 2024. godine i Liga socijaldemokrata Vojvodine na njih mora izaći spremna, jaka i reorganizovana. Lično, mislim da sam posle 32 godine postao teret stranci jer su me sve vlasti i opozicije združeno pljuvale i to je kod jednog broja građana ostavilo neki trajni utisak. Ovo u interjuu za „Blic nedelje“ kaže Nenad Čanak, predsednik LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook