Delićemo prihod od putarine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Delićemo prihod od putarine

NOVI SAD - Najsporniju tačku nacrta zakona o javnoj svojini, u vezi sa vlasništvom nad velikim privrednim sistemima, predsednik radne grupe Bojan Kostreš brusiće sa predstavnicima vladajućih stranaka do septembra, pišu današnje Večernje novosti.

Bojan Kostreš

Gde ste trenutno zapeli?
- Zapeli smo bukvalno na četiri rečenice, ali kompromis je na pomolu u vezi sa putnom mrežom - rekao je u ponedeljak Kostreš "Novostima". - Regionalni putevi idu pokrajini, autoputevi republici, s tim što bi prihod od putarine trebalo da se deli jer su, tvrdim, Vojvođani izgradili autoput Beograd - hrvatska granica. O telekomunikacijama, pošti i železnici tek ćemo pregovarati.

Zar najviše protivnika vašem zahtevu da se u imovinsku kartu Vojvodine preslika sve po Ustavu iz 1974. nemate upavo u DS? Odatle provejavaju i zahtevi za vašu smenu...
- Mislim da zvaničnog zahteva neće biti, jer mene nije postavila radna grupa već premijer Mirko Cvetković. Njega sam, preko njegovih savetnika, proteklih meseci uredno obaveštavao o svim detaljima i do sada mi nije preneto da je premijer nezadovoljan mojim radom.

(BILSV, 02.08. 2011)




Iz medija | Nedelja, 30. 01. 2022. | Komentara: 0

Rezultati referenduma pokazuju pukotine u redovima vlasti

„Ono što je moj politički osećaj, to je da je to duboko nerealno“, kaže Čanak u intervjuu za Al Jazeera Balkans dovodeći u pitanje cijeli narativ konstruisan oko pitanja mogućeg atentata na Vučića.
Iz medija | Petak, 28. 01. 2022. | Komentara: 0

Zašto pokrajina nije pomogla da se reši problem vode?

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dejan Čapo upitao je zašto vladajuća većina u pokrajini nije podržala rešavanje pitanja zdrave pijaće vode u Zrenjaninu.
Iz medija | Ponedeljak, 27. 12. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Prevremeni izbori najbolje rešenje za Crnu Goru

Interes „srpskog sveta“ je izolacionistički koncept Srbije, jer kada se ona hermetički zatvori od civilizovanog svijeta onda po njoj mogu da divljaju koliko hoće i to se preliva na region - kaže za podgoričku Pobjedu Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ističe da se boji da će „Otvoreni Balkan“ biti nekakva integracija nedemokratskih režima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook