Drugačija većina u Novom Sadu moguća jedino uz kršenje zakona

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 03. 08. 2012. | Komentara: 0

Drugačija većina u Novom Sadu moguća jedino uz kršenje zakona

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada i narodna poslanica Aleksandra Jerkov izjavila je za Novi magazin da eventualno formiranje nove vladajuće većine u Novom Sadu znači posao za organe gonjenja, jer se nova većina ne može napraviti bez krivičnih dela.

Jerkov

- Ne postoji način da se vlast u Novom Sadu promeni osim pomoću grubog kršenja izborne volje građana, odnosno kroz kupovinu odbornika, ucene, pretnje i krivična dela. Građani su na izborima jasno rekli šta žele, kakvu vlast žele, a ja se nadam da SPS neće učestvovati u takvim radnjama koje uključuju kriminal. SNS je u drugim gradovima i opštinama, na primer u Zrenjaninu, već pokazao da ne preza ni od takvih poteza - kaže Jerkov.

Da se dva odbornika iz redova LSV-a i SPO-a nisu priklonili SNS-u, kako kaže, SNS nikada u Zrenjaninu ne bi osvojio vlast, kao što drugačije ne može ni u Novom Sadu.

Izjava zamenika gradonačelnika Siniše Sevića da gradska vlada normalno funkcioniše uverava Aleksandru Jerkov da promena neće biti pošto je Sević i predsednik GO SPS-a.

- Ukoliko do promena dođe na jedino mogući način, prekrajanjem izborne volje građana, to bi pokazalo da na republičkom nivou imamo istu onu crveno-crnu koaliciju kojoj su Novi Sad i Vojvodina bili trn u oku - objašnjava ona i dodaje da ovde nije reč o tome da LSV preti policijom.

- Postoje nadležni organi i zna se šta se dešava kada neko kupuje i potkupljuje poslanike i odbornike - kaže Jerkov i ističe da je ne čudi što URS, čiji je lider Mlađan Dinkić prvi najavio promenu vlasti u Novom Sadu, te da ne shvata zašto je to problematično.

Jerkov ističe da joj izgleda neverovatna saradnja Romske demokratske stranke i SNS-a, zbog teških optužbi Aleksandra Vučića o kupovini glasova izrečenih na račun te manjinske stranke.

- Optužbe su takve da bi takvi ljudi, da je istina, morali da budu u zatvoru - kaže Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 03.08.2012)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook