Jerkov: Tražimo vraćanje otetog od Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Tražimo vraćanje otetog od Vojvodine

BEOGRAD - Izuzetno je važno da Vojvodini imovina bude vraćena što pre, jer njeni građani trpe štetu zato što to još nije urađeno. Ovo u intervjuu za Kurir kaže poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, objašnjavajući zahtev lidera ligaša Nenada Čanka koji je inicirao na sastanku s premijerom Mirkom Cvetkovićem.
 
Šta treba da se vrati?
- Sve ono što je Vojvodini oduzeto ukidanjem autonomije - putevi, železnice, elektroprivreda, lutrija, pošta, Telekom i ostala imovina. Ovo bi podrazumevalo i obeštećenje Vojvodine za lošu privatizaciju NIS.
 
Jeste li spremni na ustupke?
- Minimum koji smo spremni da prihvatimo je da imovina Vojvodine postane sve ono čime trenutno pokrajina raspolaže.
 
I dalje zahtevate vojvođansku policiju?
- Od toga ne odustajemo.
 
Hoćete li sarađivati s drugim strankama na promeni Ustava, na primer sa URS?
- Samo nekoliko stranaka želi da se Ustav promeni i nijedna to ne može da uradi sama. Što se tiče saradnje sa URS, koji je odnedavno zainteresovan za decentralizaciju i regionalizaciju, mogu samo da iskažem zadovoljstvo time što su počeli da se zalažu za politiku koju LSV vodi već 20 godina.
 
Podržavate li inicijativu SNS za promenu Ustava koja predviđa smanjenje broja poslanika?
- Spremni smo da sarađujemo sa svima koji žele da menjaju loš ustav, čak i sa SNS. Međutim, promena Ustava ne sme da bude samo parcijalna i kozmetička, kakvu predlaže SNS, već temeljna i suštinska.
 
Pokrenuli ste postupak za ocenu ustavnosti novih registarskih tablica?
- Ustav je jasan - u Republici Srbiji je u službenoj upotrebi samo ćirilično pismo. I registarske oznake automobila morale bi biti pisane ćiriličnim pismom, a svakako se ne bi smele koristi grafeme X, Y, W i sve one koje u srpskoj azbuci ne postoje.

(Kurir, 11. 04. 2011.)



Iz medija | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

Marton podržao inicijativu "Glasaj za bebe"

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, potpisao je peticiju za ukidanje PDV-a na proizvode za bebe i uputio apel svim sugrađankama i sugrađanima da se uključe u ovu akciju, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.
Iz medija | Nedelja, 04. 03. 2012. | Komentara: 0

KAMPANJA U SAD: Na kraju se i prljav veš zaboravi

Piše: Aleksandra Jerkov

Ukoliko do kraja posete naučite išta o američkom izbornom sistemu i proceduri za izbor predsednika, znaćete mnogo više nego većina Amerikanaca – bile su reči sa kojima su nas domaćini sačekali u gradu Denveru, državi Kolorado, gde je započela naša poseta Sjedinjenim Američkim Državama.
Iz medija | Nedelja, 26. 02. 2012. | Komentara: 0

Vlada APV mora imati veću političku ulogu

NOVI SAD – Boris Tadić i Nenad Čanak sastali su se preksinoć, što je „Dnevniku” potvrdio i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine. Tema je bila aktuelna politička situaciji, odnosno dijalog Beograda i Prištine, uopšte unapređenje odnosa u regionu, te nastavak procesa približavanja Evropskoj uniji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook