Kostreš: Jedina dobra vest da počinju razgovori sa SVM i DS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 28. 06. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Jedina dobra vest da počinju razgovori sa SVM i DS

NOVI SAD – Ništa se nije desilo da bi odnosi u vladajućoj koaliciji u Pokrajini bili popravljeni, tvrdi za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš i odbacuje pisanje pojedinih medija da je rekonstrukcija već dogovorena, te da neće pasti vlada Bojana Pajtića.

LSV

Uoči početka razgovora o izlasku iz krize, u kojoj se nalazi vladajuća vojvođanska koalicija, Kostreš priznaje da on lično i dalje veruje u to da će DS ostati u rekonstruisanoj vladi. Jedina dobra vest u ovom momentu je to da u ponedeljak dolazi SVM da razgovara sa nama, a u utorak će biti održan sastanak sa DS u prostorijama Nove demokratske stranke. Da li ćemo se dogovoriti i u kom pravcu će ići ti razgovori, sada je neozbiljno komentarisati. Ali, sigurno nije postignut nikakav dogovor koji bi promenio odnose koji su bili pre nedelju, ili pet nedelja.

Kako komentarišete izjavu Bojana Pajtića da „nema problema“ da s Tadićevom NDS uđe u rekonstruisanu pokrajinsku vladu? Isti taj NDS im je „oteo“ pet poslanika.
- Mi smo još pre pola godine rekli da Liga neće biti u vlasti ako u njoj ne bude i NDS, a Pajtića pitajte kako to da im je sada NDS prihvatljiv partner, a šta je ranije govorio o njima.

Da li i dalje insistirate na tome da u rekonstruisanoj pokrajinskoj vladi nema mesta za sadašnjeg potpredsednika i jednog od najbližih Pajtićevih saradnika Dragoslava Petrovića?
- LSV nema nijedan razlog da menja stavove koje je ranije izrekla i očekujemo da će, kako je to Nenad Čanak rekao, isluženi kadrovi otići u penziju.

Pajtić je za „Danas“ rekao da prvi put čuje za takav zahtev.
- Čanak i Tadić će se sa njim videti u utorak, pa ako mu to do sada niko nije rekao, kao što on tvrdi, to će mu onda oni preneti, kao sve ostale stavove koji su nama važni. Nije Dragoslav Petrović toliko važan da bi se toliko razgovaralo o njemu. Da on ima iole časti i pristojnosti povukao bi se sam. Ne bi nas sve malretirao i dovodio nas u sukobe bez potrebe.

Šta ako Pajtić ne pristane na to?
- O tome ćemo razgovarati ako do toga dođe. Mnogo nam je važnije da se dogovorimo oko političkih okvira, šta ćemo to raditi u naredne dve godine, a zatim i ko su ljudi koji će te političke dogovore sprovoditi.

Čini se da su Vam porasli politički apetiti? Nenad Čanak je nedavno tražio mesto predsednika Skupštine Vojvodine, a doveo je u pitanje i Pajtićevu funkciju.
- Čanak nije govorio o tome da mesto predsednika Skupštine treba da pripadne LSV, već je govorio da je nelogično da LSV to nema. Spremni smo da razgovaramo sa svima ali, kao što sam rekao, najpre nam je važan politički okvir.

U sredu je sednica Skupštine Vojvodine. Da li je moguće da rekonstrukcija stigne na dnevni red?
- Ne bih se kladio u to da će se 2. jula desiti bilo šta revolucionarno.

(BILSV, 28. 06. 2014)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook