Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.

"Čekali smo da se okonča rekonstrukcija Vlade, nakon čega je dogovoren sastanak našeg lidera s premijerom " rekao je Kostreš, te podsetio na to da je prilikom rekonstrukcije Vlade Srbije, odnosno izmena Zakona o ministarstvima, usvojen amandman Lige na osnovu kojeg su vraćanje imovine i izvornih prihoda lokalnim samoupravama i Pokrajini stvaljeni u nadležnost Ministarstva finansija kojim odnedavno rukovodi sam premijer.

"Reč je o zakonima čije donošenje je i ustavna obaveza, ali i koji su važni za nastavak procesa evrointegracija Srbije. I mi očekujemo da će ta pitanja nakon sastanka s premijerom biti konačno pokrenuta s mrtve tačke.
On je ponovio da će Liga insistirati na tome da se Vojvodini vrati vlasništvo, kako nad imovinom kojom trenutno upravljaju pokrajinski organi i institucije, tako i nad onom koja joj je oduzeta nakon puča 1988. godine.

"A tu podrazumevamo i železnice, i puteve, i telekom, i poštu i elektrodistribuciju... " naveo je on. Kostreš je rekao i da njegova stranka neće odustati od zahteva za obeštećenje Vojvodine zbog privatizacije NIS-a, iako je ta inicijativa već 19 puta odbačena u pokrajinskom parlamentu. On je naveo i da će tema razgovora s premijerom u petak biti i formiranje vojvođanske policijske uprave, dodavši da je reč tek o drugačijoj organizaciji policije, kojom bi se poboljšala njena efikasnost u Pokrajini.

(Dnevnik, 23. 03. 2011.)




Iz medija | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Skupština AP Vojvodine gubi političku inicijativu

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je skandalozno otkazivanje skupštinske sednice na kojoj je trebalo da se raspravlja o zakonu o javnoj svojini pokazatelj da aktuelni saziv Skupštine AP Vojvodine gubi političku inicijativu baš u periodu kad se otvaraju ključne teme za funkcionisanje pokrajinske autonomije.
Iz medija | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini predstavništvo u Briselu sledeće nedelje

BEOGRAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević govorila je za list Danas, u rubrici „Juče, danas, sutra" o svojim i aktivnostima vojvođanskog parlamenta u prethodnom i narednom periodu. Između ostalog, istakla je da će naredne nedelje u Briselu prisustvovati otvaranju predstavništva Vojvodine
Iz medija | Četvrtak, 29. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Evropa nas ucenjuje fašistima

BEOGRAD - Da smo oborili Zakon o javnoj svojini, ugrozili bismo opstanak vlade i dobijanje statusa kandidata za EU, a otvorili bismo vrata za dolazak Nikolića i Koštunice na vlast. Nenad Čanak, lider LSV, tako objašnjava u intervjuu za "Novosti" zašto je njegova stranka podržala u parlamentu propis oko kojeg su se proteklih dana "potukle" pokrajinske stranke



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook