Mađarska je stala na stranu jedne stranke

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Mađarska je stala na stranu jedne stranke

BEOGRAD - Vladajuća većina pristala je na amandman Saveza vojvođanskih Mađara, koji je podržla i Liga socijaldemokrata Vojvodine, a kojim se rebalansom budžeta za 2011. godinu Vojvodini vraća dug od osam milijardi dinara, potvrdila je u intervjuu listu Kurir Aleksandra Jerkov, porparolka i narodna poslanica LSV.

Alkesandra Jerkov

Ipak, sa SVM imate potpuno suprotne stavove o Zakonu o restituciji.

- SVM ne može dobiti ono što traži! Njihov zahtev je da se svi koji su pre 6. aprila 1941. godine imali prebivalište u Srbiji oslobode svake odgovornosti za fašizam. Među njima ima i onih koji su dobrovoljno stupali u okupacione snage i činili zločine za koje nisu osuđeni. Oni koji su prisilno mobilisani su nešto drugo.

Čak i Mađarska najavljuje da će, zbog tog zakona, uložiti veto na kandidaturu Srbije za EU.

- Začuđujuće, ali stala je na stranu jedne stranke. Pretpostavljam da je to zato što nisu pažljivo proučili zakon. Taj uslov nije legitiman. EU je i nastala na temelju antifašizma.

Nenad Čanak je rekao da Beogradom haraju horde fašista.

- Činjenica je da postoje neke fašističke, klerofašističke i nacističke organizacija. Zbog njihovih pretnji Srbija se već jednom povukla, što šalje poruku da su jači od države.

(Kurir, 18. 10. 2011.)
Iz medija | Ponedeljak, 09. 09. 2019. | Komentara: 0

Ako želimo da Vučić ode, moramo ga pobediti na izborima

Naravno da ne postoje fer uslovi za izbore, mišljenja je Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, tokom razgovora za Danas o tome zbog čega lider LSV smatra da bi umesto bojkota trebalo pozvati građane da izađu na birališta.
Iz medija | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0

Potrebno je hitno promeniti izborni zakon

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da sumnja da su motivi za odluku dela opozicije o bojkotu narednih parlamentarnih izbori - časni. On je poručio da niti je SzS novi DOS, niti je Vučić Milošević, kao i da je sada 2019, a ne devedeseta ili dvehiljadita godina.
Iz medija | Ponedeljak, 02. 09. 2019. | Komentara: 0

Rusija se neće lako odreći uporišta u Crnoj Gori

Balkan je uvek bio mesto sukobljavanja interesa, a veliki uticaj EU na Balkanu je doveo do sužavanja prostora Rusiji da ima svoje uporište na tom prostoru. Ona se tih uporišta u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i delimično u Severnoj Makedoniji bez (nadajmo se samo političke) borbe neće lako odreći - rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak za crnogorski list Pobjeda. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook