Mađarska je stala na stranu jedne stranke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Mađarska je stala na stranu jedne stranke

BEOGRAD - Vladajuća većina pristala je na amandman Saveza vojvođanskih Mađara, koji je podržla i Liga socijaldemokrata Vojvodine, a kojim se rebalansom budžeta za 2011. godinu Vojvodini vraća dug od osam milijardi dinara, potvrdila je u intervjuu listu Kurir Aleksandra Jerkov, porparolka i narodna poslanica LSV.

Alkesandra Jerkov

Ipak, sa SVM imate potpuno suprotne stavove o Zakonu o restituciji.

- SVM ne može dobiti ono što traži! Njihov zahtev je da se svi koji su pre 6. aprila 1941. godine imali prebivalište u Srbiji oslobode svake odgovornosti za fašizam. Među njima ima i onih koji su dobrovoljno stupali u okupacione snage i činili zločine za koje nisu osuđeni. Oni koji su prisilno mobilisani su nešto drugo.

Čak i Mađarska najavljuje da će, zbog tog zakona, uložiti veto na kandidaturu Srbije za EU.

- Začuđujuće, ali stala je na stranu jedne stranke. Pretpostavljam da je to zato što nisu pažljivo proučili zakon. Taj uslov nije legitiman. EU je i nastala na temelju antifašizma.

Nenad Čanak je rekao da Beogradom haraju horde fašista.

- Činjenica je da postoje neke fašističke, klerofašističke i nacističke organizacija. Zbog njihovih pretnji Srbija se već jednom povukla, što šalje poruku da su jači od države.

(Kurir, 18. 10. 2011.)




Iz medija | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninu treba borac

ZRENJANIN – Moj interes jeste da se u Zrenjaninu živi bolje i kvalitetnije, a ukoliko mi građanke i građani daju poverenje, potrudiću se da pomognem svom gradu, istakao je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat LSV za gradonačelnika Zrenjanina Bojan Kostreš.
Iz medija | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Novom Sadu dati nadležnost nad policijom

NOVI SAD - Nosiocima izbornih lista na lokalnim izborima Dnevnik postavlja pet pitanja za koja smatra da su ključna za život grada. Aleksandra Jerkov koja je prva na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine, kaže za taj list da LSV eventualne postizborne koalicije neće praviti sa radikalima i svim njihovim derivatima.
Iz medija | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 1

Kampanja je ogovaračka, pa poene skupljaju opasne snage

NOVI SAD - Uprkos oceni analitičara da je aktuelna predizborna kampanja najprljavija kakvu Srbija pamti, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ne deli njihovo mišljenje. Uzged komentariše kako se političari danas samo „ogovaraju i potkazuju“ govoreći kako je „neko neprincipijelan“ a „neko ružan“; kao centralno pitanje Čanak nameće ignorisanje medija za pokrajinske izbore.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook