Marton podržao inicijativu "Glasaj za bebe"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 0

Marton podržao inicijativu "Glasaj za bebe"

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, potpisao je peticiju za ukidanje PDV-a na proizvode za bebe i uputio apel svim sugrađankama i sugrađanima da se uključe u ovu akciju, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Aleksaandar Marton

- Društvena i socijalna odgovornost su naši zajednički ciljevi i prioriteti i zbog toga pozivam sve da podrže inicijativu da Vojvodina, Zrenjanin budu sredine u kojima svako ima podjednako pravo da planira svoju budućnost i u kojima materijalna situacija nije prepreka za ostvarivanje svojih ciljeva – rekao je Marton. On je naveo da je ove godine napravljen pozitivan iskorak i majke beba rođenih od 1. januara ove godine iz Zrenjanina dobijaće 35 hiljada jednokratne pomoći, što je za pet hiljada više nego do sada.

- Ovo bi trebalo da bude samo jedna u nizu podsticajnih mera jer, podsećam, u nekim gradovima trudnice već dobijaju pun iznos plate, što je i naš cilj. Ujedno, na današnji dan, napominjem da se žene u našem društvu i dalje tretiraju neravnopravno u odnosu na muškarce i da se i dalje ne primenjuje politika jednakih mogućnosti. Žene su i dalje opterećene rodnim ulogama, koje od njih zahtevaju društvo i sredina i zbog toga njihov radni dan traje mnogo duže, što se ne sme tolerisati – naveo je Marton.
Potpisi podrške za inicijativu "Glasaj za bebe" prikupljaju se u preko 50 gradova u Srbiji i do sada je inicijativu podržalo više od 80 hiljada građana, zalažući se time za ukidanje PDV-a i ograničavanje trgovačkih marži do deset odsto na neophodnu opremu i hranu za bebe.

(BILSV, 08.03.2012.)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook