Ministarstvo za izbore je koještarija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Ponedeljak, 25. 01. 2021. | Komentara: 0

Ministarstvo za izbore je koještarija

BEOGRAD / NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Sjedinjene Američke Države neće promeniti svoj odnos prema Srbiji. Istakao je i da je američko društvo podeljeno već 160 godina, a da je očekivano da rasizam buja pošto predsednik države (sada već bivši, Donald Tramp) organizuje rasističke skupove. Čanak je gostujući na televiziji Pink rekao i da pobunu u Americi ne treba porediti sa 5. oktobrom 2000. godine jer je tada opozicija sprečavala krađu izbora, a u Americi predsednik države ne poštuje Ustav te zemlje i, uz sva ovlašćenja koja ima, organizuje proteste.

LSV

Svaka NATO bomba poletela iz Miloševićevih ruku

- Svaka bomba koja je bačena iz NATO aviona je poletela iz ruku Slobodana Miloševića 1988. godine, tj. 1987. godine ako krenemo od Osme sednice. Dakle, to je sve bilo zakonomerno. Jer u politici možeš šta god hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš. I morala je da se plati ta cena – istakao je Čanak.

Na opasku Obrada Kesića, šefa Predstavništva Republike Srpske u SAD-u, koji se u emisiju uključio putem Skajpa, da se, tako gledajući, može reći da i pristalice Donalda Trampa treba bombardovati, Čanak je rekao da se između bivšeg američkog predsednika i Slobodana Miloševića ne može praviti paralela.

- Vrlo je opasno poistovećivati bivšeg predsednika Trampa i Slobodana Miloševića, jer Tramp nije organizovao pet ratova kao Milošević i nije bio suorganizator genocida kao Milošević i nije organizovao razvrat svoje države kao Slobodan Milošević. To je fakticitet zbog čega se te dve stvari ne mogu poistovećivati. Kada kažem da je svaka bomba koja je pala na Srbiju bačena iz ruku Slobodana Milševića, treba biti svestan da je svaka bomba koja je iz savezničkih bombardera, koji su srušili do temelja Nemačku u Drugom svetskom ratu, bačena iz ruku Adolfa Hitlera. To je identičan odgovor na politiku koja vodi u genocid, progone i u sve ono što smo imali priliku da gledamo devedesetih godina – dodao je lider LSV.

Izbori 2020. su bili nelegitimni,
ali bi bez njih država bila u protivustavnom stanju

Upitan za mišljenje o predlogu dela opozicije da se formira ministarstvo za izbore, Čanak je rekao da je to koještarija.

- Čuo sam za ideju za ministarstvo za glupo hodanje, ali je to bio satirični program "Letećeg cirkusa Montija Pajtona". Ministarstvo za izbore je toliko jedna koještarija da ja u životu nisam čuo tako nešto glupo i mislim da je to neka šala. Ako nije šala, onda imamo posla sa ljudima koji se zaista ne razumeju niti u način kako se upravlja državom, niti šta se tu događa – istakao je lider LSV.

Čanak je rekao i da su izbori 2020. godine bili nelegitimni jer su u sred kampanje pravljene pauze i promene izbornih pravila, ali da je LSV odlučila da učestvuje na njima da država ne bi ušla u protivustavno stanje.

- I Izašli smo pod uslovom da čim se steknu uslovi treba napraviti vanredne izbore. I to sam rekao odmah po izlasku sa biračkog mesta – dodao je.

Na opasku voditelja da su ga deo opozicije optužuje da nije opozicija, da je Vučićev opozicionar, Čanak je rekao da on nije opozicionar nikome individualno, nego ideološki. 

O izjavi Bakira Izetbegovića

Čanak nije želeo da komentariše izjavu Bakira Izetbegovića u kojoj kaže da su Srbi loš narod, da nema individualne krivice, već postoji kolektivna krivica istakavši da on nije čuo tu izjavu već je samo čitao naslove u novinama.

- Ali, ukoliko je to tako, da se generalizuje na etničkoj osnovi, to je onda jedan potpuno pogrešan i nakaradan put. I to je, da upotrebim malo manje politički rečnik, bezobrazluk. Sve to jednostavno nije tačno. U svakom narodu imate i dobrih i loših ljudi. Mudriji od mene su odavno rekli da je narod njiva po kojoj elita žanje potomstvo – kazao je on.

Čanak se dotakao i slučaja prijavljivanja bivših učenica škole glume koje optužuju svog učitelja Miroslava Aleksića za seksualno i drugo zlostavljanje. On je uputio podršku devojkama i ženama koje su rešile da progovore i istakao da je nasilje i zlostavljanje nedopustivo i nečasno, a čovek koji je sposoban tako nešto da učini mora biti kažnjen. Istakao je i da je nedopustivo njegovo izlaganje medijskom linču, jer presudu treba da donese sud.

(SzILSV, 25.01.2021)




Iz medija | Četvrtak, 16. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, kaže da će listu koju predvodi LSV na pokrajinskim izborima činiti još i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu. 
Iz medija | Petak, 10. 11. 2023. | Komentara: 0

Razvoj Vojvodine sa SNS nije moguć, nema saradnje sa njima

Ta faza je završena promenom rukovodstva stranke prošle godine. Vojvođani LSV će učestvovati u izgradnji Vojvodine, a ne njenoj daljoj razgradnji. Sa SNS razvoj Vojvodine nije moguć i zato su promene neophodne, kaže lider LSV-Vojvođana Bojan Kostreš u intervjuu za novine „Nova“, odgovarajući na pitanje da li će ova stranka sarađivati sa SNS.
Iz medija | Petak, 03. 11. 2023. | Komentara: 0

Begović: Zrenjanin pripada svima nama

LSV-Vojvođani je ušla u talas promena ne odstupajući od demokratskih vrednosti, multikulturalnosti, decentralizacije, autonomije Vojvodine, antifašizma i proevropskog pravca – kaže Bojana Begović u intervjuu za list Zrenjanin



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook