Mrka je bio ministar Trećeg rajha

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Četvrtak, 19. 04. 2012. | Komentara: 0

Mrka je bio ministar Trećeg rajha

BEOGRAD - Lider LSV Nenad Čanak zaprepašćen je odlukom RRA da zabrani njegov predizborni spot u kojem pominje Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunicu jer, kako kaže u intervjuu za Kurir, nije prekršio zakon, već je samo podsetio na to ko je odgovoran za „predaju NIS“.
- Ne mogu da razumem zašto je sada to problem.

Nenad Canak

Možda zbog termina „oteo“, koji koristite u spotu?
- Zaista ne razumem kako drugačije nego otimačinom nazvati ono što je režim Slobodana Miloševića uradio s vojvođanskom imovinom.

Zbog toga je Milutin Mrkonjić rekao da ste „notorna budala“. I da vam je pametnije da uđete u privredu i radite nešto korisno nego da se bavite politikom.
- Ako Mrkonjić misli da je pravo mesto za notorne budale privreda, onda to jasno govori o razlozima zašto je privreda ove zemlje u problemu svaki put kad o njoj odlučuju ljudi kao što je on.

Jeste li se uvredili što vas je tako nazvao?
- Uvreda je kad vam neko nešto kaže. A kad vam niko nešto kaže, ne može da bude uvreda.

A Mrkonjić je niko?
- Pa jeste. On je bio Miloševićev Šper - ministar privrede Trećeg rajha.

To je ozbiljna optužba.
- Nije optužba, nego konstatacija. On je bio desna ruka Miloševića, šire poznatog kao balkanski kasapin. Mrkonjić je čovek koji se predstavlja kao inženjer da bi prikrio činjenicu da nije nikada ništa diplomirao.

Otkud vi to znate?
- Pa vi njega pitajte, pa ćete saznati. Tražite diplomu.

Ali to vi tvrdite.
- Ako je Mrkonjić diplomirani inženjer, ja ću se izviniti.

Izneli ste niz optužbi, a s tim čovekom ste u vlasti.
- Nisam u vlasti.

U koaliciji ste s DS, koji je u vlasti sa SPS.

- Ne pristajem na to da mi se definiše status kako kome padne na pamet. Morali smo da biramo da li ćemo ili nećemo Koštunicu ponovo za premijera, a Vučića i Nikolića za ministre. U izboru svega toga plus Dačića ili samo Dačića i Mrkonjića, ovo je bilo manje zlo.

A možda ste mogli da ne uđete u vlast.
- Da tog momenta nismo ušli u vlast, onda bismo podržali one druge.

Često zahtevate da se vrati imovina Vojvodini.
- Postoji dobra stara izreka - čist račun, duga ljubav. Ali ako nije čist račun, ne može biti ni ljubavi, a to znači porast tenzije u Vojvodini.

Šta to znači? Bunt građana, nemire?
- Nije dobro da se stvara antibeogradsko raspoloženje.

Opozicija i vama spočitava antibeogradsko raspoloženje.
- Boje se čistih računa. Svi su oni politički lešinari Miloševićevog režima.

Šta će vam vojvođanska policija? Je li to korak ka separatizmu?
- Da sam separatista, bio bih najsrećniji čovek na svetu.

Zašto?

- Separatizam je veoma lak, to je slaganje domina, a kad složite sve, dobijete državu. Teško je sprovesti decentralizaciju, autonomiju, a to je ono za šta se ja borim.

Imate konkurenciju kad je reč o decentralizaciji - Mlađana Dinkića.
- Dinkić je šarlatan koji je ursao sve za šta se uhvatio. Moram priznati da mi izaziva ozbiljnu odbojnost to šarlatanstvo - zarad borbe za vlast troši se tako ozbiljna tema. Voleo bih da Dinkić, ali i Čeda Jovanović, to iskreno rade, ali sam vrlo skeptičan u časnost namera tih političkih turista kroz Vojvodinu.

(BILSV, 19.04.2012.)Iz medija | Ponedeljak, 23. 12. 2019. | Komentara: 0

Nikada nije osuđena ideologija koja je dovela do ratova devedesetih

Kada imate crkvene skupove sa kojih se šalju političke poruke i ultimatum državnim organima kao što je bio skup u Nikšiću potpuno je jasno da crkva kao deo čitave te političke bespravne gradnje, ili rečeno medicinskim rečnikom tih malignih izraslina na državnom telu - jasno je da se protiv toga mora boriti svim sredstvima da bi država uopšte opstala - jer će se inače pretvoriti isključivo u instrument za teror nad građanima - kaže u intervjuu za Pobjedu Nenad Čanak.
Iz medija | Petak, 01. 11. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Dejtonska podela BiH nanela je štetu stabilnosti regiona

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak jedan je od najvećih kritičara društveno-političkih prilika na prostoru bivše Jugoslavije, a u razgovoru za bosanski portal Klix.ba iznio je svoj stav u smislu da je dejtonska podjela BiH nanijela više štete nego koristi, kako stabilnosti naše zemlje, ali i cijelog regiona.
Iz medija | Utorak, 29. 10. 2019. | Komentara: 0

Bojkot je znatno opasnija verzija belih listića

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je nedavno da se niko od aktuelnih političara ne bavi ljudima koji žive na Kosovu ili očuvanjem kulturnog nasleđa, već da „svi pričaju o parama i svađaju se oko plena“. Stoga je Danas, pisanim putem, upitao predsednika LSV, kako u tom smislu, borbe za plenom, određuje vrlo konkretna imena koja su na čelu srpske zajednice na Kosovu, a koje direktno kontroliše SNS, odnosno Aleksandar Vučić.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook