Mrka je bio ministar Trećeg rajha

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 19. 04. 2012. | Komentara: 0

Mrka je bio ministar Trećeg rajha

BEOGRAD - Lider LSV Nenad Čanak zaprepašćen je odlukom RRA da zabrani njegov predizborni spot u kojem pominje Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunicu jer, kako kaže u intervjuu za Kurir, nije prekršio zakon, već je samo podsetio na to ko je odgovoran za „predaju NIS“.
- Ne mogu da razumem zašto je sada to problem.

Nenad Canak

Možda zbog termina „oteo“, koji koristite u spotu?
- Zaista ne razumem kako drugačije nego otimačinom nazvati ono što je režim Slobodana Miloševića uradio s vojvođanskom imovinom.

Zbog toga je Milutin Mrkonjić rekao da ste „notorna budala“. I da vam je pametnije da uđete u privredu i radite nešto korisno nego da se bavite politikom.
- Ako Mrkonjić misli da je pravo mesto za notorne budale privreda, onda to jasno govori o razlozima zašto je privreda ove zemlje u problemu svaki put kad o njoj odlučuju ljudi kao što je on.

Jeste li se uvredili što vas je tako nazvao?
- Uvreda je kad vam neko nešto kaže. A kad vam niko nešto kaže, ne može da bude uvreda.

A Mrkonjić je niko?
- Pa jeste. On je bio Miloševićev Šper - ministar privrede Trećeg rajha.

To je ozbiljna optužba.
- Nije optužba, nego konstatacija. On je bio desna ruka Miloševića, šire poznatog kao balkanski kasapin. Mrkonjić je čovek koji se predstavlja kao inženjer da bi prikrio činjenicu da nije nikada ništa diplomirao.

Otkud vi to znate?
- Pa vi njega pitajte, pa ćete saznati. Tražite diplomu.

Ali to vi tvrdite.
- Ako je Mrkonjić diplomirani inženjer, ja ću se izviniti.

Izneli ste niz optužbi, a s tim čovekom ste u vlasti.
- Nisam u vlasti.

U koaliciji ste s DS, koji je u vlasti sa SPS.

- Ne pristajem na to da mi se definiše status kako kome padne na pamet. Morali smo da biramo da li ćemo ili nećemo Koštunicu ponovo za premijera, a Vučića i Nikolića za ministre. U izboru svega toga plus Dačića ili samo Dačića i Mrkonjića, ovo je bilo manje zlo.

A možda ste mogli da ne uđete u vlast.
- Da tog momenta nismo ušli u vlast, onda bismo podržali one druge.

Često zahtevate da se vrati imovina Vojvodini.
- Postoji dobra stara izreka - čist račun, duga ljubav. Ali ako nije čist račun, ne može biti ni ljubavi, a to znači porast tenzije u Vojvodini.

Šta to znači? Bunt građana, nemire?
- Nije dobro da se stvara antibeogradsko raspoloženje.

Opozicija i vama spočitava antibeogradsko raspoloženje.
- Boje se čistih računa. Svi su oni politički lešinari Miloševićevog režima.

Šta će vam vojvođanska policija? Je li to korak ka separatizmu?
- Da sam separatista, bio bih najsrećniji čovek na svetu.

Zašto?

- Separatizam je veoma lak, to je slaganje domina, a kad složite sve, dobijete državu. Teško je sprovesti decentralizaciju, autonomiju, a to je ono za šta se ja borim.

Imate konkurenciju kad je reč o decentralizaciji - Mlađana Dinkića.
- Dinkić je šarlatan koji je ursao sve za šta se uhvatio. Moram priznati da mi izaziva ozbiljnu odbojnost to šarlatanstvo - zarad borbe za vlast troši se tako ozbiljna tema. Voleo bih da Dinkić, ali i Čeda Jovanović, to iskreno rade, ali sam vrlo skeptičan u časnost namera tih političkih turista kroz Vojvodinu.

(BILSV, 19.04.2012.)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook