Novi Sad ne sme biti poligon za politikantske eksperimente

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 01. 04. 2016. | Komentara: 0

Novi Sad ne sme biti poligon za politikantske eksperimente

NOVI SAD - Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine, mr Maja Sedlarević, već dve decenije živi u Novom Sadu i odlično poznaje socijalno-politička dešavanja u vojvođanskoj prestonici. Pokrajinska poslanica ističe u razgovoru za portal nshronika.rs da je, pored drugih brojnih problema, u Gradskom veću i veoma mali broj žena, te da se na mestu prvog čoveka Novog Sada, a za dobrobit svih Novosađana, mora naći osoba koja je ozbiljan i iskusan menadžer.

 
Kako komentarišete rad Gradske vlade u prethodne tri godine?
 
– Rad Gradskog veća Novog Sada bio je na dosta niskom nivou, izuzetno loš. Takođe, u Gradskom veću je, uz sve promene, izuzetno malo žena, kao i na svim drugim pozicijama odlučivanja u izvršnoj vlasti u Novom Sadu. Članica i članovi Gradskog veća Novog Sada bavili su se ličnim i stranačkim promocijama. Pet milijardi dinara koje su zatekli u budžetu nisu iskoristili za investiranje u razvoj, nego su njima pokrivali gubitke preduzeća koje su njihovi direktori proizveli nestučnim radom i nasilnim stranačkim zapošljavanjem. U Novom Sadu ne postoji nijedna ozbiljna investicija koja je realizovana u prethodne četiri godine, što je sasvim dovoljan rok za tako nešto. Ono što zovu investicijama jeste samo puko održavanje, a od onog što su planirali kao stvarne investicije odustali su da bi izašli u susret diskutabilnim investitorima, sklapajući ugovore koji su finansijski i pravno nemogući za opravdati, a samo zbog toga da bi se dodvorili stranačkim centralama. Politikanstvo i partokratija su u ovom mandatu najviše došli do izražaja i dominirali nad svim ostalim. Šteta učinjena zbog toga Novom Sadu je nemerljiva.
 
Šta bi nova vlast u gradu prvo trebala da uradi?
 
– Trebalo bi, pod hitno, zaustaviti sve aktivnosti koje su dovele do toga da Novi Sad bude poligon za politikantske eksperimente. Nova gradska vlast primarmo i prioritetno mora da se bavi komunalnom politikom. Ne pamtim kada je Novi Sad izgledao prljavije, bio zapušteniji i u većem haosu! Svu svoju energiju, stoga, nova gradska vlast mora usmeriti ka onome što i jeste njen najvažniji zadatak, a to je podizanje kvaliteta komunalnih usluga i svega onog što život građanki i građana u zajednici kakva je jedan grad čini kvalitetnijim i boljim.
 
Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?
 
– U ovakvoj situaciji u kakvoj je Novi Sad danas važno je za gradonačelnika izabrati osobu koja je ozbiljan i iskusan menadžer, sa iskustvom i pozitivnim rezultatima u rukovođenju, znanjem o komunalnom gradskom sistemu i energijom koja je neophodna da bi se vodio jedan ovakav grad.


 (BILSV, 01.04.2016)



Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook