Opozija da ima jednog kandidata, ako se Nikolić kandiduje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 16. 02. 2017. | Komentara: 0

Opozija da ima jednog kandidata, ako se Nikolić kandiduje

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je večeras da proevropska opozicija ima “jedinstvenu priliku” da se objedini oko zajedničkog kandidata, ukoliko je tačno da će se na izborima kandidovati i aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

LSV

- Ako je istina da se Nikolić kandiduje i mimo Srpske napredne stranke, to je jedinstvena prilika da se proevropska opozicija dogovori oko jedinstvenog kandidata - rekao je Kostreš agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, predsednički kandidati Saša Janković i Vuk Jeremić sada imaju “istorijsku šansu, ali i odgovornost” da Srbiji pomognu da se definiše kao demokratska, sekularana, evropska država i da se pobedi postojeći režim.

- Činjenica da postoji mogućnost podele glasova vladajuće koalicije na Nikolićeve i Vučićeve dovodi proevropsku opoziciju u šansu da se pobedi režim. Janković i Jeremić u ovom momentu imaju ogromnu šansu da se dogovore, ali i odgovornost da interese i sujete ne stave na prvo mesto - poručio je Kostreš i dodao da ne zna da li su parlamentarni izbori mogući.

- Ali, ukoliko se Nikolić kandiduje, ništa me ne bi iznenadilo - kazao je Kostreš.

(BILSV, 16.02.2017)




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Iz medija | Utorak, 05. 12. 2023. | Komentara: 0

Vreme je da se probudimo i pokrenemo Vojvodinu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da na pokrajinskim izborima očekuje da se čuje glas Vojvodine i Vojvođana. U intervjuu za „Politiku“ prvi na listi „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš“ navodi da većina partija i koalicija koje učestvuju na pokrajinskim izborima nije našla za shodno čak ni da reč Vojvodina stavi u naziv svoje liste i ističe da to dovoljno govori o njihovom odnosu prema pokrajini.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook