Predlozi LSV kod Dulića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Predlozi LSV kod Dulića

NOVI SAD - Iako se u javnosti donedavno čulo dosta primedbi na Predlog zakona o Prostornom planu Srbije za period od 2010. do 2020. godine, stiglo je tek tridesetak amandmana na taj tekst, a Liga socijaldemokrata Vojvodine je predložila jedan.

Portparolka LSV Aleksandra Jerkov objašnjava za Dnevnik da su predstavnici stranke prošle sedmice imali sastanak sa resornim ministrom Oliverom Dulićem i da je dogovoreno da eksperti iz njegovog tima razmotre predloge ligaša.

"Odgovor na pitanje šta je prihvatljivo a šta ne možda ćemo dobiti već danas. Želeli smo da izbegnemo podnošenje amandmana, paspravu o njima i glasanje, pa smo odlučili da svoje zamerke iznesemo u direktnom razgovoru s ministrom. Očekujemo dogovor i da će predlagač amandmana koje smo inicirali biti Vlada ili resorni odbor da bi postali sastavni deo samog predloga " objasnila je Aleksandra Jerkov. Jedinim amandmanom koji je stigao iz Lige zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš predlaže u delu koji se odnosi na održivi razvoj ekonomije, transporta i infrastrukture, da se u slučaju izgradnje objekta za preradu sirove nafte na Dunavu, kao neophodan preduslov mora izgraditi magistralni naftovod za snabdevanje ovog objekta sirovom naftom, kao produžetak naftovoda JP "Transnafta" Pančevo.

(BILSV/Dnevnik, 27. 10. 2010.)




Iz medija | Sreda, 23. 05. 2012. | Komentara: 0

Što pre do nove vlade

BEOGRAD – Obaveza koalicije “Izbor za bolji život - Boris Tadić”, u kojoj je i Liga socijaldemokrata Vojvodine, jeste da sa strankama koje su činile prethodnu vladu što pre formira novu - izjavila je za "Blic" portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Iz medija | Nedelja, 13. 05. 2012. | Komentara: 1

Tomislav Nikolić je gubitnik

NOVI SAD – Indikativno je da su priču o krađi izbora Nikolić i Vučić plasirali tek nakon što je saopšteno da su se DS i SPS dogovorili o formiranju nove vlade i o podršci Tadiću u drugom krugu, ukazao je u intervjuu „Dnevniku” lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Iz medija | Sreda, 09. 05. 2012. | Komentara: 0

Četvrti izbori na kojima se beleži rast LSV

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da je generalno loša ponuda na političkoj sceni Srbije, uz trajanje i doslednost politike LSV, doprinela da Liga ostvari izuzetno dobar izborni rezultat.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook