Predlozi LSV kod Dulića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Predlozi LSV kod Dulića

NOVI SAD - Iako se u javnosti donedavno čulo dosta primedbi na Predlog zakona o Prostornom planu Srbije za period od 2010. do 2020. godine, stiglo je tek tridesetak amandmana na taj tekst, a Liga socijaldemokrata Vojvodine je predložila jedan.

Portparolka LSV Aleksandra Jerkov objašnjava za Dnevnik da su predstavnici stranke prošle sedmice imali sastanak sa resornim ministrom Oliverom Dulićem i da je dogovoreno da eksperti iz njegovog tima razmotre predloge ligaša.

"Odgovor na pitanje šta je prihvatljivo a šta ne možda ćemo dobiti već danas. Želeli smo da izbegnemo podnošenje amandmana, paspravu o njima i glasanje, pa smo odlučili da svoje zamerke iznesemo u direktnom razgovoru s ministrom. Očekujemo dogovor i da će predlagač amandmana koje smo inicirali biti Vlada ili resorni odbor da bi postali sastavni deo samog predloga " objasnila je Aleksandra Jerkov. Jedinim amandmanom koji je stigao iz Lige zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš predlaže u delu koji se odnosi na održivi razvoj ekonomije, transporta i infrastrukture, da se u slučaju izgradnje objekta za preradu sirove nafte na Dunavu, kao neophodan preduslov mora izgraditi magistralni naftovod za snabdevanje ovog objekta sirovom naftom, kao produžetak naftovoda JP "Transnafta" Pančevo.

(BILSV/Dnevnik, 27. 10. 2010.)




Iz medija | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Mogu da zamislim ženu na premijerskoj poziciji

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za današnji Blic da može da zamisli ženu na premijerskoj poziciji u Srbiji dodajući da smatra da žena svaki posao može da radi jednako dobro kao muškarac.
Iz medija | Četvrtak, 12. 01. 2012. | Komentara: 0

Početkom februara uredbe o imovini Vojvodine

BEOGRAD – Republički poslanik i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš jedan je od najvećih zagovornika povratka imovine Pokrajini. Kako je najavio u intervjuu za Novi magazin, Vlada Srbije će uskoro Uredbom Vojvodini vratiti vlasništvo nad nekoliko najznačajnijih institucija.
Iz medija | Utorak, 10. 01. 2012. | Komentara: 0

Pajtić mora da bude mnogo agresivniji prema Beogradu

NOVI SAD – Ligi socijaldemokrata Vojvodine u političkom smislu odgovara kada u interesu vojvođanske autonomije završava ono što ne može vlada Bojana Pajtića, ali to vodi devastiranju vojvođanskih institucija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook