Šovinizam i dalje živi. Moderno društvo tome mora da se suprotstavi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Ponedeljak, 29. 04. 2019. | Komentara: 0

Šovinizam i dalje živi. Moderno društvo tome mora da se suprotstavi

BEOGRAD – Događaji u beogradskom naselju Borča predstavljaju još jednu tragičnu sliku Srbije, ocenio je portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton za portal lista Danas. Pretnje, kojima je bio izložen građanin Srbije albanske nacionalnosti, apsolutno su nedopustive, smatra on, komentarišući skup nekoliko desetina građana koji su se okupili u subotu ispred pekare „Roma“, protestujući što je rođak vlasnika tog objekta objavio na Fejsbuku fotografiju na kojoj rukama pokazuje dvoglavog orla, simbol Velike Albanije.

LSV

- Skup desnih ekstremista u Borči je protivan i Ustavu i zakonima. Povod okupljanja ekstremista samo još više upotpunjuje tužnu sliku ovih prostora. Pokazivanje nacionalističkih i velikodržavnih simbola, sa bilo koje strane, ne doprinosi normalnim odnosima na Balkanu. Nažalost, Borča juče nije bila predgrađe metropole, nego mesto u kojem se sprovodi inkvizicija. Šovinističke pesme, užasno uvredljive poruke, kao i igrokaz sa svinjskim glavama podsećaju nas da je zlo šovinizma veoma živo - ocenjuje Marton.

Prema njegovim rečima, tužno je što je skupu prisustvovao i narodni poslanik Srđan Nogo.

 - Još je tužnije što nema informacija da je neko od ekstremista priveden, a jasno je da je došlo do višestrukog kršenja Ustava i zakona. Poruka većinske Srbije ne sme izostati. Ovo mora biti država svih njenih građana, bez obzira na ime i prezime. Vek je 21. a ne doba tamne inkvizicije - ističe Marton.

    (SzILSV, 29.04.2019)



Iz medija | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Novom Sadu dati nadležnost nad policijom

NOVI SAD - Nosiocima izbornih lista na lokalnim izborima Dnevnik postavlja pet pitanja za koja smatra da su ključna za život grada. Aleksandra Jerkov koja je prva na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine, kaže za taj list da LSV eventualne postizborne koalicije neće praviti sa radikalima i svim njihovim derivatima.
Iz medija | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 1

Kampanja je ogovaračka, pa poene skupljaju opasne snage

NOVI SAD - Uprkos oceni analitičara da je aktuelna predizborna kampanja najprljavija kakvu Srbija pamti, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ne deli njihovo mišljenje. Uzged komentariše kako se političari danas samo „ogovaraju i potkazuju“ govoreći kako je „neko neprincipijelan“ a „neko ružan“; kao centralno pitanje Čanak nameće ignorisanje medija za pokrajinske izbore.
Iz medija | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Od radikala gori njihovi otpadnici

BEOGRAD – Podržali smo Vladu koja je obećala “beli šengen”, završetak saradnje sa Haškim sudom i set evropskih zakona koji će ubrzati pristupanje EU. Sve tri stvari su urađene. To je dobar osnov za dalju saradnju, a DS je naš dugogodišnji partner, objašnjava u intervjuu za Blic lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook