Sprečiti SNS da ima premijera

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Četvrtak, 17. 11. 2011. | Komentara: 0

Sprečiti SNS da ima premijera

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da se priključi pokretu Preokret. Kako za Kurir kaže zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, ključna stvar koja Ligu opredeljuje da se ipak veže za DS je trenutni odnos snaga u Srbiji.

Bojan Kostreš

Otkud orijentacija prema DS, kad vam je po stavovima mnogo bliži Preokret?
- Sve što govore ljudi u Preokretu govorimo i mi u LSV, ali moramo biti svesni činjenice da vladu mogu da formiraju samo dve stranke - DS ili SNS. Mi ne mislimo da bi SNS vodio Srbiju u pravom smeru. Jedina stranka koja to realno može je DS.

I podržaćete DS uprkos očiglednim razlikama?
- Tačno je da se ne slažemo s DS u vezi sa svim temama. Međutim, u ovom momentu je u pitanju osnaživanje jedne političke strane. Ako osnažimo Preokret, oslabićemo DS. Moramo pomoći DS da bude najjači i da ima premijera. Ne zato što nam je važno da oni daju premijera, već da to ne bi učinio SNS.

Vaša stranka je ponovo otvorila pitanje lustracije?

- Da bi Srbija mogla da ide napred, moramo da podvučemo crtu u odnosu na ono što se desilo devedesetih godina. Neki moraju da budu kažnjeni da više ne mogu da se bave javnim poslovima. To se odnosi na političare, novinare, ljude iz javnih delatnosti koji su svojim delovanjem odveli Srbiju u izolaciju, rat, nezapamćenu inflaciju.

Imate neka konkretna imena?

- Najpogrešnije je da se sad krene u lov na veštice i da se iko proziva. Zakon o lustraciji podrazumeva da se formira komisija, koja jedina ima pravo da utvrđuje krivicu, na bazi dokaza i procena. Mogao bih da napravim čitav spisak takvih ljudi, ali nije moje da ga iznosim u javnost jer bih time dezavuisao posao države.

(BILSV, 17.11.2011.)Iz medija | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Zar neko stvarno misli da je Putinu bitan Mile Dodik...

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba, između ostalog, objašnjava zašto ovog 11. jula nije s porodicama žrtava srebreničkog genocida u Potočarima, ali govori i o aktuelnim političkim zbivanjima u BiH i regionu, Kosovu, Ivici Dačiću, NATO savezu i Miloradu Dodiku.
Iz medija | Nedelja, 23. 06. 2019. | Komentara: 0

Srbija je u metastazi centralističkog odlučivanja iz Beograda

Bez brisanja granica na Balkanu nikakvog trajnog mira ne može biti. A granice se mogu brisati samo što bržim uključivanjem svih zemalja na zapadnom Balkanu u EU. Svaki drugi koncept je štetočinski i vodi daljim podelama i trvenjima sa nesagledivim posledicama.
Ovo u intervjuu za Blic kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Crnoj Gori vratiti imovinu otetu 1918. godine

Činjenica je da je poslije 1918. godine praktično kompletna imovina Crnogorske pravoslavne crkve postala imovina SPC. Upravo iz tog razloga, ne vratiti Crnoj Gori imovinu iz 1918. godine bila bi istorijska nepravda", kaže u razgovoru za Dnevne novine Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook