Sprečiti SNS da ima premijera

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Četvrtak, 17. 11. 2011. | Komentara: 0

Sprečiti SNS da ima premijera

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da se priključi pokretu Preokret. Kako za Kurir kaže zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, ključna stvar koja Ligu opredeljuje da se ipak veže za DS je trenutni odnos snaga u Srbiji.

Bojan Kostreš

Otkud orijentacija prema DS, kad vam je po stavovima mnogo bliži Preokret?
- Sve što govore ljudi u Preokretu govorimo i mi u LSV, ali moramo biti svesni činjenice da vladu mogu da formiraju samo dve stranke - DS ili SNS. Mi ne mislimo da bi SNS vodio Srbiju u pravom smeru. Jedina stranka koja to realno može je DS.

I podržaćete DS uprkos očiglednim razlikama?
- Tačno je da se ne slažemo s DS u vezi sa svim temama. Međutim, u ovom momentu je u pitanju osnaživanje jedne političke strane. Ako osnažimo Preokret, oslabićemo DS. Moramo pomoći DS da bude najjači i da ima premijera. Ne zato što nam je važno da oni daju premijera, već da to ne bi učinio SNS.

Vaša stranka je ponovo otvorila pitanje lustracije?

- Da bi Srbija mogla da ide napred, moramo da podvučemo crtu u odnosu na ono što se desilo devedesetih godina. Neki moraju da budu kažnjeni da više ne mogu da se bave javnim poslovima. To se odnosi na političare, novinare, ljude iz javnih delatnosti koji su svojim delovanjem odveli Srbiju u izolaciju, rat, nezapamćenu inflaciju.

Imate neka konkretna imena?

- Najpogrešnije je da se sad krene u lov na veštice i da se iko proziva. Zakon o lustraciji podrazumeva da se formira komisija, koja jedina ima pravo da utvrđuje krivicu, na bazi dokaza i procena. Mogao bih da napravim čitav spisak takvih ljudi, ali nije moje da ga iznosim u javnost jer bih time dezavuisao posao države.

(BILSV, 17.11.2011.)Iz medija | Ponedeljak, 09. 09. 2019. | Komentara: 0

Ako želimo da Vučić ode, moramo ga pobediti na izborima

Naravno da ne postoje fer uslovi za izbore, mišljenja je Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, tokom razgovora za Danas o tome zbog čega lider LSV smatra da bi umesto bojkota trebalo pozvati građane da izađu na birališta.
Iz medija | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0

Potrebno je hitno promeniti izborni zakon

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da sumnja da su motivi za odluku dela opozicije o bojkotu narednih parlamentarnih izbori - časni. On je poručio da niti je SzS novi DOS, niti je Vučić Milošević, kao i da je sada 2019, a ne devedeseta ili dvehiljadita godina.
Iz medija | Ponedeljak, 02. 09. 2019. | Komentara: 0

Rusija se neće lako odreći uporišta u Crnoj Gori

Balkan je uvek bio mesto sukobljavanja interesa, a veliki uticaj EU na Balkanu je doveo do sužavanja prostora Rusiji da ima svoje uporište na tom prostoru. Ona se tih uporišta u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i delimično u Severnoj Makedoniji bez (nadajmo se samo političke) borbe neće lako odreći - rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak za crnogorski list Pobjeda. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook