Sprečiti SNS da ima premijera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 17. 11. 2011. | Komentara: 0

Sprečiti SNS da ima premijera

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da se priključi pokretu Preokret. Kako za Kurir kaže zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, ključna stvar koja Ligu opredeljuje da se ipak veže za DS je trenutni odnos snaga u Srbiji.

Bojan Kostreš

Otkud orijentacija prema DS, kad vam je po stavovima mnogo bliži Preokret?
- Sve što govore ljudi u Preokretu govorimo i mi u LSV, ali moramo biti svesni činjenice da vladu mogu da formiraju samo dve stranke - DS ili SNS. Mi ne mislimo da bi SNS vodio Srbiju u pravom smeru. Jedina stranka koja to realno može je DS.

I podržaćete DS uprkos očiglednim razlikama?
- Tačno je da se ne slažemo s DS u vezi sa svim temama. Međutim, u ovom momentu je u pitanju osnaživanje jedne političke strane. Ako osnažimo Preokret, oslabićemo DS. Moramo pomoći DS da bude najjači i da ima premijera. Ne zato što nam je važno da oni daju premijera, već da to ne bi učinio SNS.

Vaša stranka je ponovo otvorila pitanje lustracije?

- Da bi Srbija mogla da ide napred, moramo da podvučemo crtu u odnosu na ono što se desilo devedesetih godina. Neki moraju da budu kažnjeni da više ne mogu da se bave javnim poslovima. To se odnosi na političare, novinare, ljude iz javnih delatnosti koji su svojim delovanjem odveli Srbiju u izolaciju, rat, nezapamćenu inflaciju.

Imate neka konkretna imena?

- Najpogrešnije je da se sad krene u lov na veštice i da se iko proziva. Zakon o lustraciji podrazumeva da se formira komisija, koja jedina ima pravo da utvrđuje krivicu, na bazi dokaza i procena. Mogao bih da napravim čitav spisak takvih ljudi, ali nije moje da ga iznosim u javnost jer bih time dezavuisao posao države.

(BILSV, 17.11.2011.)



Iz medija | Subota, 18. 06. 2022. | Komentara: 0

Putinofili u Srbiji podnose prijave protiv svih koji vide da je car go

Nenad Čanak, lider LSV, vratio se posle više od nedelju dana iz ratom zahvaćene Ukrajine u Srbiju, a to putovanje izazvalo je interesovanje javnosti, ali i oprečne komentare – od toga: „Bravo, svaka čast“, pa do toga da je to ludost, te da ne treba ni da se vraća u Srbiju.
Iz medija | Četvrtak, 16. 06. 2022. | Komentara: 0

Ruska agresija na Ukrajinu je svetska sramota XXI veka

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, proteklih nekoliko dana sa bliskim saradnicima boravi u Ukrajini. Tom prilikom obišao je Lavov, Kijev, Harkiv. Obišao je mesta stradanja i razgovarao sa meštanima ratom zahvaćenih područja, kako sa Ukrajincima, tako i Rusima.
Iz medija | Četvrtak, 12. 05. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Jačanje desnice u Srbiji je iznenađenje samo Vučiću

Vučić će sa novom vladom čekati zadnji trenutak da vidi rasplet u Ukrajini, povezivanje Civilne zaštite RS-a sa ruskom agenturom u Humanitarnom centru u Nišu je akt veleizdaje, jačanje desnice u Srbiji iznenađenje je samo Vučiću, ako je uopšte, jer je to logičan slijed stvari, a jedini izlaz je primiti ostatak Balkana u Evropsku uniju odmah, sad, bez suvišnih zašto, kaže za Dane Nenad Čanak



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook