Iz medija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Četvrtak, 11. 06. 2020. | Komentara: 0

Vlada nema prelaznu ocenu, Trivan najlošiji ministar

Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije, u razgovoru za Kurir kaže da je uveren da će birači u ovoj, jednoj od najširih koalicija na ovim izborima, prepoznati vrednosti moderne Evrope. Kostreš otkriva koji ministar ga je najviše razočarao.
Iz medija | Ponedeljak, 01. 06. 2020. | Komentara: 0

Srbija već dugo lažima truje odnose sa Crnom Gorom

Ja sam predsjednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i mi sa velikim interesovanjem, pa čak bih rekao i malo zavisti, gledamo na uspjehe Crne Gore u približavanju evropskim standardima – pitajući se zašto mi ne možemo da idemo tom brzinom. To je razmišljanje onih koji su iskreni zagovornici evropske ideje. Oni koji su zagovornici ideje da je Crna Gora samo još jedna "odmetnuta srpska zemlja" njima je naravno evropski put Crne Gore potpuno neprihvatljiv - kaže Nenad Čanak
Iz medija | Ponedeljak, 25. 05. 2020. | Komentara: 0

Možemo da napravimo normalnu državu

Poštovanje i dosledna primena evropskih vrednosti, nedvosmislena opredeljenost i rad na članstvu Srbije u Evropskoj uniji, a ne samo deklarativno, kako to radi sadašnja vlast, jednakost pred zakonom svih i njegova primena u svakoj situaciji, jedinstvene su ideje koje su sve nas okupile u Ujedinjenu demokratsku Srbiju, kaže u intervjuu za Politiku Bojan Kostreš.
Iz medija | Utorak, 07. 04. 2020. | Komentara: 0

Obećanje o 100 evra pomoći je klasična populistička mera

Smatram da je hapšenje novinara nedopustivo i izrazito štetno. Pravo građana na istinito, celovito i pravovremeno informisanje od presudne je važnosti, naročito u vanrednom stanju. Istovremeno mislim da i novinari, u vanrednom stanju naročito, imaju odgovornost da svojim delovanjem ne utiču na stvaranje psihoze i dezinformisanosti javnosti, ocenjuje za Danas Bojan Kostreš
Iz medija | Petak, 13. 03. 2020. | Komentara: 0

Insistiraćemo na rasvetljavanju zločina i kažnjavanju odgovornih

LSV se još od devedesetih godina snažno zalagala za kažnjavanje odgovornih za počinjene ratne zločine. Nažalost, malo je onih čija su dela sankcionisana. Bez konkretnog obračuna sa protagonistima politike zločina, društva u našem regionu neće biti zdrava, tako da ćemo i u narednom periodu insistirati na rasvetljavanju svih zločina i kažnjavanju odgovornih za njih - ocenjuje za Danas Aleksandar Marton.
Iz medija | Subota, 22. 02. 2020. | Komentara: 0

Vreme je za izbore

Ako želimo da razvijamo demokratiju, moramo biti svesni da jedino borba na izborima i u parlamentu može i sme da ukloni režim koji nam ne odgovara, a posle pobede na izborima, kad god se ona desila, imaćemo puno posla da izgradimo bolju Srbiju. Za sada je samo jedno jasno - alternativa izborima može biti samo ulično nasilje ili oružana borba. Da li smo spremni da građanima Srbije kažemo istinu?! - pita generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u autorskom tekstu za nedeljnik „Vreme“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook