Iz medija

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Iz medija | Ponedeljak, 28. 03. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina mora upravljati svojim resursima

NOVI SAD - Presuda Radovanu Karadžiću je po mišljenju LSV, i mom ličnom mišljenju, usmeravanje odgovornosti koja je i krivična i istorijska, ka pojedincima koji su bili nosioci i protagonisti jedne zločinačke politike i samim tim skidanje odgovornosti sa čitavog naroda. Ako mislite na sednicu vlade tim povodom, razumeo sam da je vlast htela da podvuče tu liniju između pojedinačne i kolektivne krivice i spreči da se ta presuda tumači drugačije, ističe u intervjuu za Danas Bojan Kostreš, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, u odgovoru na pitanje kako komentariše reakcije državnih zvaničnika na presudu Radovanu Karadžiću.
Iz medija | Subota, 26. 03. 2016. | Komentara: 0

Dosledno i tačka!

PANČEVO – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu i kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Pančeva Marinika Tepić, u intervjuu listu „Pančevac“, obrazložila je ukratko izborni program i planove za razvoj Pančeva, ukoliko se nađe na njegovom čelu. Upozorila je i na najveće probleme koji tište ovaj banatski grad, te ukazala na moguća rešenja za čije sprovođenje će se ona i njen tim zalagati.   
Iz medija | Subota, 26. 03. 2016. | Komentara: 0

Vojvodinu pokušavaju da zatru još od Miloševića

NOVI SAD - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton odgovarao je, u paralelnom intervjuu sa Miroslavom Parovićem iz Treće Srbije, za najnovniji broj lista "MAS", časopisa Matice Albanaca, na pitanja o političkoj i društvenoj situaciji u AP Vojvodini, kao i predstojećim izborima. U nastavku možete pročitati njegove kompletne odgovore. 
Iz medija | Subota, 19. 03. 2016. | Komentara: 0

Krajnji je trenutak da od Srbije napravimo uređenu državu

NOVI SAD - Složili smo se Boris Tadić, Čedomir Jovanović i ja da je krajnji trenutak da od ove zemlje napravimo pristojnu i uređenu državu.  U okolnostima kada je u Evropi i u Srbiji evidentan rast desnice, veoma je važno da u parlamentu bude mesta za građansku, nadnacionalnu proevropsku opciju, kao što je SDS-LDP-LSV. Ovako je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak odovorio na pitanje „Novosti“ o razlozima formiranja koalicije sa Tadićem i Jovanovićem.
Iz medija | Sreda, 16. 03. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Saradnja sa Vučićem moguća koliko i udar meteora

BEOGRAD – Boris Tadić, Čedomir Jovanović i ja se znamo dugo, sarađivali smo u više navrata, 2007. smo išli na izbore sa LDP, 2008. i 2012. smo bili na listi DS, kada je predsednik bio Tadić. Ne vidim šta je tu nesporazum. S druge strane, od 2000. mi samostalno izlazimo na pokrajinske izbore. Mi imamo drugačiji pristup prema pitanjima u Vojvodini. LSV je stacionirana u Vojvodini. U tom smislu, ne vidim nikakvu drugu priču, osim objedinjavanja stranaka sličnog vrednosnog sistema. Po pitanju Vojvodine se razlikujemo i zato na pokrajinskim izborima izlazimo razdvojeno. Na republičkom nivou, naša viđenja se u dovoljnoj meri poklapaju. Ovu koaliciju bih mogao nazvati čak najprincipijelnijom koalicijom u ovom trenutku, ocenjuje u intervjuu za “Danas” lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Iz medija | Nedelja, 28. 02. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema i kad prođu izbori

NOVI SAD - Ponašanje pojedinih lokalnih ogranaka Srpske napredne stranke u dobroj meri je napravilo antireklamu SNS-u i zato se išlo i za raspisivanjem republičkih izbora, kako bi se, uz širu sliku kakvu daju republički izbori, umanjila moguća šteta na drugim izbornim nivoima - ocenjuje u intervjuu „Dnevniku” lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook