Tražimo ono što Vojvodini pripada

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Sreda, 07. 09. 2011. | Komentara: 0

Tražimo ono što Vojvodini pripada

NOVI SAD - Iako je Vlada Srbije juče utvrdila predlog zakona o javnoj svojini, u vladajućoj koaliciji ipak ne postoji saglasnost o njegovim rešenjima, pre svega onim koja se odnose na vraćanje imovine AP Vojvodini, piše današnji Dnevnik. Liga socijaldemokrata Vojvodine pripremila je amandmane kojima će tražiti da se Vojvodini vrate i veliki sistemi, među kojima su putevi, železnica, elektromreža, pošta, lutrija,

Bojan Kostreš
 
budući da u predlog zakona nisu uvršćene njene primedbe o vraćanju velikih sistema Vojvodini.

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za Dnevnik da će Liga podneti amandmane, ali nije mogao da kaže da li će njima usloviti i podršku zakonu.

"O tome da li ćemo glasati za ovaj zakon odluku će doneti Glavni odbor LSV-a nakon skupštinske rasprave" rekao je Kostreš.

"Mi smo i očekivali da će se ovo pitanje prelamati u samom finišu, tako da nas nije iznenadilo to što nije uvršćen zahtev LSV-a o vraćanju velikih sistema Vojvodini. Ipak ćemo na tome insistirati i podnećemo amandmane, te pokušati zajedno s drugim strankama da se izborimo za to da Vojvodina dobije ono što joj pripada " rekao je Kostreš. Na pitanje da li je između LSV-a i SVM-a bilo dogovora o zajedničkom nastupu prilikom rasprave o zakonu u republičkom parlamentu, Kostreš je kazao da nije bilo direktnih razgovora. On je, međutim, dodao da "očigledno postoji saglasnost između LSV-a i SVM-a, ali i Pokrajinskog odbora DS-a, o zahtevu da Vojvodini pripadnu regionalni putevi i železnica, odnosno o predlogu vojvođanske vlade za dopunu nacrta zakona o javnoj svojini".

"Mislim da se svi mi slažemo o predlogu koji je utvrdila Pokrajinska vlada. To su, inače, minimalni zahtevi i uveren sam u to da nema nikakvog razloga da ih Vlada Srbije ne prihvati. Nadam se i da od tih zahteva neće odustati ni u samoj pokrajinskoj administraciji, kao što je to bilo prilikom usvajanja Statuta, kad je reč o pitanjima glavnog grada, VANU i nekih drugih, što je onda predsednik Lige Nenad Čanak morao da "pegla" u razgovoru s premijerom Srbije" rekao je Kostreš.

(BILSV, 07. 09. 2011.)
Iz medija | Ponedeljak, 23. 12. 2019. | Komentara: 0

Nikada nije osuđena ideologija koja je dovela do ratova devedesetih

Kada imate crkvene skupove sa kojih se šalju političke poruke i ultimatum državnim organima kao što je bio skup u Nikšiću potpuno je jasno da crkva kao deo čitave te političke bespravne gradnje, ili rečeno medicinskim rečnikom tih malignih izraslina na državnom telu - jasno je da se protiv toga mora boriti svim sredstvima da bi država uopšte opstala - jer će se inače pretvoriti isključivo u instrument za teror nad građanima - kaže u intervjuu za Pobjedu Nenad Čanak.
Iz medija | Petak, 01. 11. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Dejtonska podela BiH nanela je štetu stabilnosti regiona

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak jedan je od najvećih kritičara društveno-političkih prilika na prostoru bivše Jugoslavije, a u razgovoru za bosanski portal Klix.ba iznio je svoj stav u smislu da je dejtonska podjela BiH nanijela više štete nego koristi, kako stabilnosti naše zemlje, ali i cijelog regiona.
Iz medija | Utorak, 29. 10. 2019. | Komentara: 0

Bojkot je znatno opasnija verzija belih listića

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je nedavno da se niko od aktuelnih političara ne bavi ljudima koji žive na Kosovu ili očuvanjem kulturnog nasleđa, već da „svi pričaju o parama i svađaju se oko plena“. Stoga je Danas, pisanim putem, upitao predsednika LSV, kako u tom smislu, borbe za plenom, određuje vrlo konkretna imena koja su na čelu srpske zajednice na Kosovu, a koje direktno kontroliše SNS, odnosno Aleksandar Vučić.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook