Tražimo ono što Vojvodini pripada

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Sreda, 07. 09. 2011. | Komentara: 0

Tražimo ono što Vojvodini pripada

NOVI SAD - Iako je Vlada Srbije juče utvrdila predlog zakona o javnoj svojini, u vladajućoj koaliciji ipak ne postoji saglasnost o njegovim rešenjima, pre svega onim koja se odnose na vraćanje imovine AP Vojvodini, piše današnji Dnevnik. Liga socijaldemokrata Vojvodine pripremila je amandmane kojima će tražiti da se Vojvodini vrate i veliki sistemi, među kojima su putevi, železnica, elektromreža, pošta, lutrija,

Bojan Kostreš
 
budući da u predlog zakona nisu uvršćene njene primedbe o vraćanju velikih sistema Vojvodini.

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za Dnevnik da će Liga podneti amandmane, ali nije mogao da kaže da li će njima usloviti i podršku zakonu.

"O tome da li ćemo glasati za ovaj zakon odluku će doneti Glavni odbor LSV-a nakon skupštinske rasprave" rekao je Kostreš.

"Mi smo i očekivali da će se ovo pitanje prelamati u samom finišu, tako da nas nije iznenadilo to što nije uvršćen zahtev LSV-a o vraćanju velikih sistema Vojvodini. Ipak ćemo na tome insistirati i podnećemo amandmane, te pokušati zajedno s drugim strankama da se izborimo za to da Vojvodina dobije ono što joj pripada " rekao je Kostreš. Na pitanje da li je između LSV-a i SVM-a bilo dogovora o zajedničkom nastupu prilikom rasprave o zakonu u republičkom parlamentu, Kostreš je kazao da nije bilo direktnih razgovora. On je, međutim, dodao da "očigledno postoji saglasnost između LSV-a i SVM-a, ali i Pokrajinskog odbora DS-a, o zahtevu da Vojvodini pripadnu regionalni putevi i železnica, odnosno o predlogu vojvođanske vlade za dopunu nacrta zakona o javnoj svojini".

"Mislim da se svi mi slažemo o predlogu koji je utvrdila Pokrajinska vlada. To su, inače, minimalni zahtevi i uveren sam u to da nema nikakvog razloga da ih Vlada Srbije ne prihvati. Nadam se i da od tih zahteva neće odustati ni u samoj pokrajinskoj administraciji, kao što je to bilo prilikom usvajanja Statuta, kad je reč o pitanjima glavnog grada, VANU i nekih drugih, što je onda predsednik Lige Nenad Čanak morao da "pegla" u razgovoru s premijerom Srbije" rekao je Kostreš.

(BILSV, 07. 09. 2011.)
Iz medija | Nedelja, 18. 08. 2019. | Komentara: 0

Strah od uterivanja opozicije u jednoumlje

Od početnih polemika pre skoro deset meseci o tome ko (ne)treba da govori na protestima protiv vlasti, u opoziciji se u poslednje vreme raspravlja i o tome ko nije poželjan da prisustvuje javnim okupljanjima i šeta u protestnoj koloni, piše Politika.
Iz medija | Subota, 17. 08. 2019. | Komentara: 0

Dijalog političkih aktera važan i mora se održati u Narodnoj skupštini Republike Srbije

Dijalog koji se vodi između predstavnika vlasti i opozicije je, između ostalog, jako dobar i zbog iznalaženja rešenja za problem u vezi sa izbornim uslovima u Srbiji, rekao je na početku gostovanja u emisiji "Politbiro" portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. Prema njegovim rečima, dijalog je veoma bitan, jer gde njega nema tu ima prostora za nasilje.
Iz medija | Utorak, 06. 08. 2019. | Komentara: 0

Ispraviti suštinske greške iz devedesetih godina

Od kraja sedamdesetih je postojala politika koja je vodila podvajanju i nedovoljnom integrisanju Kosova u društvene tokove na pravi način što je doprinelo, uz jezičke barijere, segregaciji odnosa prema Kosovu, izjavio je za prištinsku RTK lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook