Udruženje antifašista: Naš grad se zove Zrenjanin

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 02. 03. 2018. | Komentara: 0

Udruženje antifašista: Naš grad se zove Zrenjanin

ZRENJANIN - Udruženja antifašista Zrenjanina reagovalo je povodom odluke gradske vlasti da od Ministarstva za lokalnu samoupravu zatraži saglasnost i mišljenje o proceduri naglašavajući da se njihov grad zove i zvaće se Zrenjanin, kao i da se oštro se protive ideji o promeni naziva grada.

LSV

U pisanoj izjavi, koju je preneo i list Danas, piše i da je Zrenjanin bio mesto u kojem se dobro živelo od svoga rada, bez obzira na ime, prezime, versku ili nacionalnu pripadnost, podsećaju u ovom udruženju i kažu da tu atmosferu treba sačuvati.

– U danima kada naš grad ekonomski posrće, pada ispod republičkog proseka u svim ekonomskim parametrima, pitanje promene imena Zrenjanina je kranje nepotrebno stavljeno na dnevni red. Okupimo se oko ideje napretka, a ne ideje podela. Nađimo ono što nas povezuje, a ne ono što nas razdvaja. Iz tih razloga, ponovo snažno kažemo  ne promeni imena grada Zrenjanina – navodi zrenjaninski poslanik Aleksandar Marton, predsednik Udruženja antifašista Zrenjanina.

Prema njegovom mišljenju, nedopustivo je olako poigravanje sa tekovinama antifašističke borbe.

– Narodni heroj Žarko Zrenjanin jedan je od nasvetlijih primera pokreta otpora idejama Adolfa Hitlera i njegovih sledbenika. U godinama pogroma, holokausta i apsolutne dominacije politike “krvi i tla“, Žarko Zrenjanin se hrabro borio i u toj borbi i poginuo. Najveći banatski grad imao je čast poneti njegovo slavno ime – smatra Marton.

(BILSV, 02.03.2018)



Iz medija | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Inicijativa za federalizaciju Srbije neodgovorna i štetna

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se njegova stranka nije pridružila inicijativi nekolicine nevladinih organizacija i političkih stranaka koje su ovih dana usvojile Deklaraciju o federalizaciji Srbije jer smatra da je u aktuelnom trenutku "neodgovorno i štetno otvarati tako krupna politička pitanja", odnosno da se time podstiču nacionalističke i fašističke snage u Vojvodini.
Iz medija | Četvrtak, 29. 03. 2012. | Komentara: 0

Od para koje joj duguje Srbija, Vojvodina je mogla kupiti NIS

NOVI SAD – Priče o separatizmu u Vojvodini služe da se zaplaše građani i da im se skrene pažnja s bitnih pitanja. Jer, kad god se potegne pitanje vojvođanskog novca, bez obzira na to ko ga poteže, taj je prozvan za separatizam.
Iz medija | Subota, 24. 03. 2012. | Komentara: 0

Privući investitore

PANČEVO - Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Pančevo Marinika Čobanu, odgovarajući na pitanje „Kako smanjiti nezaposlenost?“, za Blic je izjavila da je za povećanje zaposlenosti potrebno privući investitore.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook