Udruženje antifašista: Naš grad se zove Zrenjanin

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Petak, 02. 03. 2018. | Komentara: 0

Udruženje antifašista: Naš grad se zove Zrenjanin

ZRENJANIN - Udruženja antifašista Zrenjanina reagovalo je povodom odluke gradske vlasti da od Ministarstva za lokalnu samoupravu zatraži saglasnost i mišljenje o proceduri naglašavajući da se njihov grad zove i zvaće se Zrenjanin, kao i da se oštro se protive ideji o promeni naziva grada.

LSV

U pisanoj izjavi, koju je preneo i list Danas, piše i da je Zrenjanin bio mesto u kojem se dobro živelo od svoga rada, bez obzira na ime, prezime, versku ili nacionalnu pripadnost, podsećaju u ovom udruženju i kažu da tu atmosferu treba sačuvati.

– U danima kada naš grad ekonomski posrće, pada ispod republičkog proseka u svim ekonomskim parametrima, pitanje promene imena Zrenjanina je kranje nepotrebno stavljeno na dnevni red. Okupimo se oko ideje napretka, a ne ideje podela. Nađimo ono što nas povezuje, a ne ono što nas razdvaja. Iz tih razloga, ponovo snažno kažemo  ne promeni imena grada Zrenjanina – navodi zrenjaninski poslanik Aleksandar Marton, predsednik Udruženja antifašista Zrenjanina.

Prema njegovom mišljenju, nedopustivo je olako poigravanje sa tekovinama antifašističke borbe.

– Narodni heroj Žarko Zrenjanin jedan je od nasvetlijih primera pokreta otpora idejama Adolfa Hitlera i njegovih sledbenika. U godinama pogroma, holokausta i apsolutne dominacije politike “krvi i tla“, Žarko Zrenjanin se hrabro borio i u toj borbi i poginuo. Najveći banatski grad imao je čast poneti njegovo slavno ime – smatra Marton.

(BILSV, 02.03.2018)



Iz medija | Četvrtak, 16. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, kaže da će listu koju predvodi LSV na pokrajinskim izborima činiti još i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Zajedno za Vojvodinu. 
Iz medija | Petak, 10. 11. 2023. | Komentara: 0

Razvoj Vojvodine sa SNS nije moguć, nema saradnje sa njima

Ta faza je završena promenom rukovodstva stranke prošle godine. Vojvođani LSV će učestvovati u izgradnji Vojvodine, a ne njenoj daljoj razgradnji. Sa SNS razvoj Vojvodine nije moguć i zato su promene neophodne, kaže lider LSV-Vojvođana Bojan Kostreš u intervjuu za novine „Nova“, odgovarajući na pitanje da li će ova stranka sarađivati sa SNS.
Iz medija | Petak, 03. 11. 2023. | Komentara: 0

Begović: Zrenjanin pripada svima nama

LSV-Vojvođani je ušla u talas promena ne odstupajući od demokratskih vrednosti, multikulturalnosti, decentralizacije, autonomije Vojvodine, antifašizma i proevropskog pravca – kaže Bojana Begović u intervjuu za list Zrenjanin



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook