Vojvodini predstavništvo u Briselu sledeće nedelje

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Utorak, 04. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini predstavništvo u Briselu sledeće nedelje

BEOGRAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević govorila je za list Danas, u rubrici „Juče, danas, sutra"o svojim i aktivnostima vojvođanskog parlamenta u prethodnom i narednom periodu. Između ostalog, istakla je da će naredne nedelje u Briselu prisustvovati otvaranju predstavništva Vojvodine,

Maja Sedlarević

da će poslanici LSV biti angažovani oko usvajanja Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine, kao i da bi Skupštini AP Vojvodine predstoji usvajanje budžeta za 2012. godinu.

Juče

SKUPŠTINA AP VOJVODINE ima 120 poslanika biranih po mešovitom izbornom sistemu (kombinacija većinskog i proporcionalnog izbornog sistema), a trenutni skupštinski saziv datira od jula 2008. godine. Pored ostalih redovnih poslova, najznačajnije aktivnosti pokrajinskog parlamenta u prethodne tri godine jesu usvajanje novog, najvišeg pravnog akta Pokrajine - Statuta AP Vojvodine i propratnih dokumenata, kao i Pokrajinske skupštinske odluke o Skupštini AP Vojvodine i novog Poslovnika o radu Skupštine AP Vojvodine. Poslanička grupa LSV „Zajedno za Vojvodinu" od prve sednice ovog skupštinskog saziva do danas više od dvadeset puta pokretala je inicijativu da se poslanici pokrajinskog parlamenta izjasne o obeštećenju Vojvodine zbog sramne prodaje NIS-a ruskoj kompaniji.

Danas

SKUPŠTINA AP VOJVODINE nije imala svoje poslednje skupštinsko zasedanje zakazano za 12. septembar jer je sednica otkazana mimo procedure veče pred održavanje. Zbog toga, poslanička grupa LSV je od predsednika Skupštine AP Vojvodine i zvanično zatražila da sazove hitnu sednicu parlamenta na kojoj bi se utvrdila odgovornost u vezi sa ovim sramnim činom i na kojoj bi se poslanici izjasnili o merama koje bi trebalo preduzeti povodom ovog dešavanja. Krajem prošle sedmice učestvovala sam u Briselu na jesenjem zasedanju Biroa i Stalnog komiteta za institucionalna pitanja Skupštine evropskih regija. Naredno okupljanje članova Biroa planirano je u novembru kada će se učesnicima na Generalnoj skupštini u Portugalu u svojstvu počasnog gosta obratiti i predsednik EK Hoze Manuel Barozo.

Sutra

VEĆ NAREDNE SEDMICE očekuje nas dugo očekivano otvaranje predstavništva Vojvodine u Briselu. U narednom periodu, a pre raspisivanja izbora za pokrajinski parlament, Skupštinu AP Vojvodine čeka usvajanje budžeta AP Vojvodine za 2012. godinu i usvajanje Predloga Regionalnog prostornog plana AP Vojvodine. Sa usvajanjem ovog dokumenta kasni se već više od godinu dana. LSV je aktivno učestvovala u javnoj raspravi koja je završena početkom septembra, a planiramo i da svojim amandmanima kvalitativno poboljšamo ovaj strateški bitni dokument za AP Vojvodinu. Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine će, i u narednom periodu, na svakoj sednici parlamenta tražiće da se poslanici izjasne o obeštećenju Vojvodine zbog prodaje NIS-a.

(Danas, 04. 10. 2011.)Iz medija | Ponedeljak, 09. 09. 2019. | Komentara: 0

Ako želimo da Vučić ode, moramo ga pobediti na izborima

Naravno da ne postoje fer uslovi za izbore, mišljenja je Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, tokom razgovora za Danas o tome zbog čega lider LSV smatra da bi umesto bojkota trebalo pozvati građane da izađu na birališta.
Iz medija | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0

Potrebno je hitno promeniti izborni zakon

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da sumnja da su motivi za odluku dela opozicije o bojkotu narednih parlamentarnih izbori - časni. On je poručio da niti je SzS novi DOS, niti je Vučić Milošević, kao i da je sada 2019, a ne devedeseta ili dvehiljadita godina.
Iz medija | Ponedeljak, 02. 09. 2019. | Komentara: 0

Rusija se neće lako odreći uporišta u Crnoj Gori

Balkan je uvek bio mesto sukobljavanja interesa, a veliki uticaj EU na Balkanu je doveo do sužavanja prostora Rusiji da ima svoje uporište na tom prostoru. Ona se tih uporišta u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i delimično u Severnoj Makedoniji bez (nadajmo se samo političke) borbe neće lako odreći - rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak za crnogorski list Pobjeda. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook