Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.

Premijer ima još oko dve nedelje da formira taj tim, a mi ćemo tražiti da se Vojvodini vrati sve ono što je imala pre puča Slobodana Miloševića 1988. godine, rekao je Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV u razgovoru za "Pravdu".

Šta tačno tražite da vam se vrati?
- To su železnice, putevi, pošta, telekom, lutrija, elektrodistribucija, kao i ostala velika javna preduzeća. Tražićemo da se Vojvodini vrati sve što joj je pripadalo pre puča. Vreme će pokazati da li ćemo o tome uspeti da se dogovorimo.

Prema vašim informacijama, šta je Beograd spreman da ispuni?
- U ovom momentu je dosta teško pretpostaviti šta će oni moći da daju. Znam šta mi iz Lige tražimo. Moguće je da nas ostali koalicioni partneri u Vojvodini neće podržati, pa da zvanično uputimo manje zahteve.

Šta je minimum zahteva ispod kojeg nećete ići?
- Minimum je ono čime danas vojvođanska administracija raspolaže, to je minimum minimuma. Očekujemo da se to pitanje reši što pre. To je važno zbog funkcionisanja vojvođanske administracije, ali i puta Srbije ka EU.

Da li je Čanak razgovarao sa Cvetkovićem i o formiranju vojvođanske policije?
- To smo najavili premijeru, a o tome ćemo razgovarati sa ministrom policije Ivicom Dačićem. Smatramo da je to u skladu sa zakonom. Ako od njega dobijemo pozitivan odgovor, vojvođanska policija mogla bi da bude formirana mesec dana od donošenja odluke.

Ko bi komandovao tom policijom, Novi Sad ili Beograd?
- Vojvodina ima sedam policijskih uprava, kojim se koordinira iz Beograda. Naša je ideja da se napravi jedna policijska uprava na teritoriji Vojvodine, koja bi koordinirala ostalih sedam, i koja bi onda koordinirala sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, ali i sa Vladom Vojvodine. Policija bi bila pod ingerencijom Beograda, samo bi bila drugačije organizovana.

(Pravda, 04. 04. 2011.)




Iz medija | Subota, 24. 03. 2012. | Komentara: 0

Privući investitore

PANČEVO - Predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Pančevo Marinika Čobanu, odgovarajući na pitanje „Kako smanjiti nezaposlenost?“, za Blic je izjavila da je za povećanje zaposlenosti potrebno privući investitore.
Iz medija | Subota, 24. 03. 2012. | Komentara: 0

Radikalka zadužila grad

NOVI SAD - Kada je Maja Gojković kao radikalska gradonačelnica 2004. došla na vlast u Novom Sadu, u gradskoj kasi je bio sačuvan novac i sva javna preduzeća su poslovala sa dobitkom, a u momentu kada su SRS i DSS otišle s vlasti, posle maja 2008, Novi Sad i sva javna preduzeća su bila u gubitku.
Iz medija | Petak, 23. 03. 2012. | Komentara: 1

Vojvodini je potrebna odlučna i hrabra politika

NOVI SAD - Narodna poslanica i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov važi za jednu od najagilnijih političarki. I najlepših.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook