Borba za Vojvodinu je beskompromisna

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Borba za Vojvodinu je beskompromisna

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine danas ponovo definiše svoju politiku i očekujem da će nakon ovog kongresa ton LSV postati oštriji, da će naša borba za Vojvodinu postati beskompromisna i da ovaj put zaista neće biti nikakvih odstupanja i nikakvih povlačenja – izjavila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.

LSV
 
Liga kreće u novo delovanje
 
Ona je pred početak Devetog kongresa LSV novinarima rekla da očekuje da uz prisustvo 1200 delegata, gostiju, dugogodišnjih prijatelja danas bude izabrano rukovodstvo stranke, da se promene neke od najvažnijih dokumenata koji definišu rad stranke i odnose među organima u stranci.
 
- Očekujem i da LSV od sutra krene u novo delovanje koje će obeležiti naš opozicioni rad, a koji će se pre svega ogledati u beskompromisnoj borbi za Vojvodinu i autonomiju Vojvodine. Očigledno je da u Beogradu imamo posla sa vladom koja niti ima razumevanje za autonomiju Vojvodine na način kako je to činila prethodna vlada koju je LSV podržavala, niti ima opravdanje za to što ponekad ne stavlja Vojvodinu u prvi plan zbog toga što Srbija ide ka EU. Jer, kao što vidimo, to baš i nije slučaj – istakla je Jerkova.
 
Ova Vlada otvoreno radi protiv Vojvodine
 
Odgovarajući na pitanja novinara da li to znači da se princip stranke ne menja, portparolka LSV je istakla da se program Lige nije menjao 22 godine i da on podrazumeva zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu za Vojvodinu garantovanu Ustavom.
 
- Prethodne četiri godine podržavali smo Vladu Mirka Cvetkovića i mnogi su nam zamerali da je oštrica LSV otupela. A Vladu smo podržavali iz jednog jedinog razloga, a to je da na vlast ne bi došli ovi koji su sada na vlasti. Tako da, ukoliko je i postojao bilo koji razlog da ponekad LSV ne stane u prve redove odbrane autonomije za Vojvodinu zbog evropskih integracije Republike Srbije, toga više nema,. Sada više nema razloga da štitimo bilo kakvu Vladu u Beogradu, jer ova Vlada otvoreno radi protiv Vvojvodine – naglasila je Jerkova.
 
Čankove privatne greške nisu političko delovanje LSV
 
Na pitanje da li to što je Nenad Čanak jedini kandidat za predsednika znači da  članovi stranke misle da je on bezgrešan, u odnosu na deo javnosti koji mu je zamerao zbog incidenata u kojima je učestvovao, Aleksandra Jerkov je ukazala da će se tek videti kako će se Kongres izjasniti. Napomenula je i da je, uz izuzetak od nekoliko odbora, predsednik LSV dobio podršku u gotovo svim odborima.
 
- Izborni rezultati LSV nam ne daju za pravo da smatramo da je on na političkom smislu radio nešto pogrešno u prethodnom periodu. Ukoliko je privatno pravio greške, to su greške za koje privatno treba da odgovara i to su greške koje je, za razliku od drugih, on priznao i spreman je da za to snosi odgovornost. Ali, to ne treba vezivati za političko delovanje LSV – zaključila je Aleksandra Jerkov.
 
(BILSV, 08.12.2012)



Izbori LSV | Ponedeljak, 24. 09. 2018. | Komentara: 0

Predstavljanje kandidata i kandidatkinja na izborima u LSV

Kratke biografije i poruke kandidatkinja i kandidata za Glavni odbor i Predsedništvo LSV
Izbori LSV | Nedelja, 23. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

Svaki narod i regija Evrope ima pravo da bira svoju sudbinu i institucionalni okvir u kojem će se najbolje razvijati. Da li je u pitanju poštovanje jezičkih ili kulturnih prava, zahtevanje autonomije ili postizanje nezavisnosti putem referenduma,  moraju se podržati svi predlozi koji omogućavaju ljudima da se izraze na demokratski, transparentan i miran način.
Izbori LSV | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina mora da bude primer ekološke i energetski samoodržive regije

Autonomna Pokrajina Vojvodina raspolaže brojnim prirodnim resursima: plodnim zemljištem, rezervama vode, lekovitim biljem, termalnim izvorima, naftom i gasom. Međutim, sadašnji model prostornog i ekonomskog razvoja doveo je do sve očiglednijeg ugrožavanja ovih resursa, do vidljivih klimatskih promena i velikog gubitka biodiverziteta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook