Interesi Vojvodine na prvom mestu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Interesi Vojvodine na prvom mestu

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da će LSV nakon Devetog kongresa doživeti unutrašnje strukturne reforme i da će biti mnogo bliža građanima i građankama Autonomne pokrajine Vojvodine.

LSV

Isključiva borba za Vojvođanke i Vojvođane

On je novinarima, pred početak Kongresa, rekao da je Liga u prethodnih nekoliko godina lutala u pokušaju da bude stranka koja vodi računa o interesima u Republici Srbiji i o globalnim interesima Republike, a i o interesima AP Vojvodine. Sada će na prvom mestu biti interesi Vojvodine.

- Posle ovog kongresa LSV će da se bori isključivo za interese građana i građanki AP Vojvodine i zbog toga ćemo biti njima bliži injima na usluzi. Globalna politika, politika u Republici Srbiji je u ovom momentu na drugom mestu. Sve ono što bude važno za naše ljude mi ćemo zastupati u Skupštini Srbije, Skupštini Vojvodine i na svim nivoima gde se nalazimo, bilo u vlasti, bilo u opoziciji – istakao je Kostreš.

Novac koji se zaradi u APV mora u njoj i da ostane

Na pitanje da li će ovakva odluka LSV biti prokomentarisana kao separatizam, Bojan Kostreš je istakao da vođenje računa o sebi i o svojim interesima ne znači da je to separatizam.

- Ja nijednom rečju nisam rekao da ćemo se mi biti protiv interesa centralnog dela Srbije i drugih gradova u Srbiji. Ali, mislim da je pristojno zalagati se za to da sve ono što se zaradi u Vojvodini i ostane u Vojvodini, bez obzira na to šta drugi misle o tome. Koliko košta država Srbija, mi ćemo je platiti, sav ostali novac mora da ostane u Vojvodini – rekao je Kostreš.

- Odnos prethodne i ove Vlade pokazao je da Vojvodina ne može da dobije novac koji zaradi. Suština je u novcu. Novac koji se zaradi ovde, ovde mora i da ostane i mi ćemo se za to beskompromisno boriti. Ako nismo uspeli sa Vladom koju smo mi podržavali da sprovedemo do kraja dogovor koji smo postigli, onda kako neko misli da možemo to uraditi sa Vladom koju mi ne podržavamo – naglasio je zamenik predsednika LSV.

Kostreš je istakao da je postojala dobra volja, te da su predstavnici Lige u prethodnom periodu glasali za neke zaključke i zakone koji nisu bili u potpunosti u interesu AP Vojvodine.

- Ta ruka nam nije vraćena. I zato sada u prvi plan stavljamo interese Autonomne pokrajine Vojvodine – zaključio je Bojan Kostreš.

(BILSV, 08.12.2012)



Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

Danas IX Kongres LSV: Prvo, Vojvodina

NOVI SAD - Uz slogan “Prvo, Vojvodina “ i poruku “Novi početak” danas, sa početkom u 11 časova u Novom Sadu se održava IX Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji je i izborni.
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

PES: Srbiji potrebna jaka LSV da je približi EU

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine, zajedno sa Demokratskom strankom, koja je članica PES-a, predstavljaju značajan glas progresa u Srbiji.
Izbori LSV | Sreda, 28. 11. 2012. | Komentara: 0

Utvrđeni kandidati za IX Kongres LSV

NOVI SAD, 28. novembar – Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine utvrdio je sinoć listu kandidata za najviše stranačke funkcije na predstojećem IX Kongresu LSV, zakazanom za 8. decembar.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook