LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Nedelja, 23. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV u EFI - višegodišnja borba za pravo na samoopredeljenje

Šta za nas znači pravo na samoopredeljenje?

Svaki narod i regija Evrope ima pravo da bira svoju sudbinu i institucionalni okvir u kojem će se najbolje razvijati. Da li je u pitanju poštovanje jezičkih ili kulturnih prava, zahtevanje autonomije ili postizanje nezavisnosti putem referenduma,  moraju se podržati svi predlozi koji omogućavaju ljudima da se izraze na demokratski, transparentan i miran način. Pravedna težnja onih koji žele da obnove svoj suverenitet, podržana međunarodnom solidarnošću, sasvim je legitimna.

LSV

Samoopredeljenje je princip, sadržan u međunarodnom pravu, koji se može prilagoditi različitim situacijama, a koji svim ljudima omogućava da biraju šta će biti najbolje za njihov razvoj, i u nekim slučajevima njihov opstanak.

Prioritet Lige Socijaldemokrata Vojvodine je društvo u kome će svaki pojedinac bez obzira na nacionalnu pripadnost, veroispovest, pol ili drugu različitost imati jednaku šansu i jednak tretman. Vođeni najvišim moralnim i pravnim standardima, Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima i potrebama savremenog čoveka,  zalažemo se za društvo zasnovano na pravdi, demokratiji i slobodi.

Dejana Đurđević



Izbori LSV | Nedelja, 16. 09. 2018. | Komentara: 0

Samo jaka Liga garant je jake Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine punih dvadeset osam godina hrabro vodi borbu za Vojvodinu. Ta borba je bila teška. Uvek! Od početka. Ligaši su 1991.godine branili svoje komšije od  šovinističkih bandi. To isto su ligaši radili 1999. godine. Pa 2003. Sve vreme ligaši su hapšeni, odvođeni na front, otimani, napadani... 
Izbori LSV | Subota, 15. 09. 2018. | Komentara: 0

Utisci sa događaja: Diada 2018 - proslava Nacionalnog dana Katalonije

Ove nedelje, 11. septembra, delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine imala je čast da zajedno sa predstavnicima Evropske Slobodne Alijanse i političke stranke Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) učestvuje u proslavi Nacionalnog dana Katalonije. 
Izbori LSV | Četvrtak, 13. 09. 2018. | Komentara: 0

Zašto se ne primenjuje Zakon o privatnom obezbeđenju?

Železnički muzej u Beogradu 31. avgusta ove godine prijavio je policiji krađu delova sa eksponata „pulske lokomotive“ iz 1864. godine koja je „starija od železnica u Srbiji“ i još jedne muzejski vredne lokomotive značajne za svetsku baštinu, čija šteta je neprocenjiva i nenadoknadiva. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook