PES: Srbiji potrebna jaka LSV da je približi EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Subota, 08. 12. 2012. | Komentara: 0

PES: Srbiji potrebna jaka LSV da je približi EU

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine, zajedno sa Demokratskom strankom, koja je članica PES-a, predstavljaju značajan glas progresa u Srbiji.

LSV

Ovo je značajno, s obzirom na novu vladajuću većinu u zemlji, kako bi se izgradio jak opozicioni pokret sposoban da obezbedi solidnu, progresivnu, političku alternativu za građane Srbije – istakao je u svom pismu predsednik Partije evropskih socijalista Sergej Stanišev koje je uputio predsedniku LSV Nenadu Čanku.

On je naveo da je porodica Evropskih socijaldemokrata privrežena Ligi socijaldemokrata Vojvodine, Srbiji i zajedničkoj evropskoj budućnosti i naglasio da su Srbija i proces proširenja Evropske unije najvažnija pitanja njegovog mandata kao predsednika PES-a.

Stanišev je istakao da trenutna kriza koja pogađa Evropu traži zajednički trud za investiranje u društveni kapital, inkluzivan rast i bolje poslove. U svom pismu, predsednik PES-a je naglasio da Srbija danas treba politiku koja je progresivna kako bi sprovela potrebne reforme i napravila razliku za sve svoje građane na zajedničkom putu ka Evropi.

- Ovaj Kongres je prilika da se još više ojača dalje napredovanje Srbije. Srbiji je potreban ujedinjen progresivni pokret i jaka Liga socijaldemokrata Vojvodine kako bi se omogućile reforme i približila Srbiju još više Evropskoj uniji, našem  zajedničkom evropskom projektu – zaključio je Sergej Stanišev i dodao da je uveren da će u skorijoj budućnosti biti mnogo prilika za blisku saradnju LSV i Partije evropskih socijalista.

Zahvalnost na pozivu da prisustvuje Devetom kongresu LSV uputio je i predsednik PES grupe u Komitetu Regiona i predsednik nemačke zajednice u Belgiji Karl-Hajnz Lamberts. On je, nažalost, sprečen da prisustvuje Kongresu zbog ranije preuzetih obaveza u institucijama na nacionalnom i evropskom nivou.

- Želim Vam puno uspeha u radu Kongresa i unapred se radujem susretu sa Vama u skoroj budućnosti i uspešnom radu naše dve grupe – istakao je Karl-Hajnz Lamberts u svom pismu predsedniku LSV Nenadu Čanku.

(BILSV, 08.12.2012)



Izbori LSV | Sreda, 19. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV je jedina politička snaga koja se bori za potpunu izmenu društveno ekonomskog sistema Srbije nužnog za dalji razvoj demokratije i ukupan razvoj zemlje

Sadašnji srpski politički spektar oslikava potpunu bezidejnost, bezličnost i apatiju svih tzv. opozicionih snaga, a sa druge strane vlast karakteriše bahatost i potpuno urušavanje i negiranje institucija sistema i koncentracija moći u rukama jednog čoveka.
Izbori LSV | Nedelja, 16. 09. 2018. | Komentara: 0

Samo jaka Liga garant je jake Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine punih dvadeset osam godina hrabro vodi borbu za Vojvodinu. Ta borba je bila teška. Uvek! Od početka. Ligaši su 1991.godine branili svoje komšije od  šovinističkih bandi. To isto su ligaši radili 1999. godine. Pa 2003. Sve vreme ligaši su hapšeni, odvođeni na front, otimani, napadani... 
Izbori LSV | Subota, 15. 09. 2018. | Komentara: 0

Utisci sa događaja: Diada 2018 - proslava Nacionalnog dana Katalonije

Ove nedelje, 11. septembra, delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine imala je čast da zajedno sa predstavnicima Evropske Slobodne Alijanse i političke stranke Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) učestvuje u proslavi Nacionalnog dana Katalonije. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook