Utisci sa događaja: Diada 2018 - proslava Nacionalnog dana Katalonije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Subota, 15. 09. 2018. | Komentara: 0

Utisci sa događaja: Diada 2018 - proslava Nacionalnog dana Katalonije

Ove nedelje, 11. septembra, delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine imala je čast da zajedno sa predstavnicima Evropske Slobodne Alijanse i političke stranke Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) učestvuje u proslavi Nacionalnog dana Katalonije.

LSV  

Diada je jedan od najznačajnijih festivala u Kataloniji, ne samo sa političkog, već i sa kulturnog i socijalnog aspekta. Ove godine Diadu su obeležile velike demonstracije i marš protiv represije od strane španske države. Kao članica Delegacije LSV, koja je posetila Barselonu, osetila sam veliki ponos, ali i tugu u ljudima kojima je oduzeto pravo na samoopredeljenje. Uprkos većem broju katalonskih političara koji su u zatvoru ili azilu, nedemokratskom ponašanju Španije i Evropske unije, stanovnici Katalonije su još jednom pokazali snagu da nastave svoju borbu za nezavisnost. Oko million ljudi učestvovalo je u šetnji za svoja nacionalna, socijalna i kulturna prava. 

Kao članica tima Evropske Slobodne Alijanse i Lige socijaldemokrata Vojvodine smatram da je najbolji pokazatelj pravne države poštovanje i puna realizacija ljudskih prava. Pravo na samoopredeljenje je osnovni uslov uvažavanja drugih ljudskih prava i sloboda, bilo da su ona kulturna, ekonomska, socijalna ili politička.  Pravo na samoopredeljenje je pravo na izbor sopstvene budućnosti. Prošle godine, na referendumu, stanovnici Katalonije su odlučili o svojoj budućnosti. Ove godine, mi smo učestvovali u njenom stvaranju. 

Naša poseta završila se posebnom zahvalnošću od strane predstavnika ERC ali i porukom da ne odustajemo od svoje borbe za autonomiju. Pred nama je težak put, ali ne treba da zaboravimo da nismo sami u tome!

Dejana Đurđević
Kandidatkinja za člana Glavnog odbora LSV  



Izbori LSV | Četvrtak, 08. 11. 2012. | Komentara: 0

Podršku zatražilo i šestoro kandidata za potpredsednike

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je juče da su za sada Nenad Čanak i Emil Fejzulahi jedini kandidati za predsednika stranke koji su od lokalnih stranačkih odbora zatražili podršku.
Izbori LSV | Sreda, 07. 11. 2012. | Komentara: 0

Čanak pozivao ljude da se kandiduju

NOVI SAD - Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, najverovatnije će biti jedini kandidat za predsednika stranke na redovnom Kongresu LSV koji je zakazan za 8. decembar.
Izbori LSV | Petak, 02. 11. 2012. | Komentara: 0

U toku pripreme za IX Kongres LSV

Pripreme za IX Kongres LSV, koji je ujedno i izborni, uveliko su u toku. Odziv potencijalnih kandidata i kandidatkinja za sve stranačke funkcije je odličan, i protiče u fer i demokratskoj atmosferi. Podsećamo sve da se kompletna dokumentacija i procedure za kandidovanje mogu pronaći u rubrici O nama/ Dokumenti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook