Izbori za Savete nacionalnih zajednica važni za našu zemlju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 08. 2018. | Komentara: 0

Izbori za Savete nacionalnih zajednica važni za našu zemlju

Novi Sad, 18. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve pripadnike nacionalnih zajednica u Republici Srbiji da iskoriste svoja ustavna i zakonska prava i u upišu se u poseban birački spisak.

LSV

Kao što je poznato, Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić raspisao je izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina za 4. novembar ove godine. Nacionalni saveti su predstavnička tela nacionalnih zajednica i imaju važne ingerencije u oblasti kulture, obrazovanja, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma.

Važnost ovih institucija je od velikog značaja za građane koji su pripadnici nacionalne zajednice, ali i za čitav sistem vlasti u Republici Srbiji.

Pravo učešća u ovom izbornom procesu imaju samo građani koji su upisani u poseban birački spisak. Zahtev za upis u poseban birački spisak pripadnik nacionalne zajednice podnosi opštinskoj, odnosno gradskoj upravi prema mestu prebivališta, u pisanoj formi, na posebnom obrascu i svojeručno ga potpisuje.

Pozivamo i državne organe da u potpunosti podrže ovaj izborni proces i tako omoguće visoku participaciju pripadnika nacionalnih zajednica na izborima.

Manjkavosti od pre četiri godine su poznate. Potrebno ih je ispraviti!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook