Izbori za Savete nacionalnih zajednica važni za našu zemlju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 08. 2018. | Komentara: 0

Izbori za Savete nacionalnih zajednica važni za našu zemlju

Novi Sad, 18. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve pripadnike nacionalnih zajednica u Republici Srbiji da iskoriste svoja ustavna i zakonska prava i u upišu se u poseban birački spisak.

LSV

Kao što je poznato, Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić raspisao je izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina za 4. novembar ove godine. Nacionalni saveti su predstavnička tela nacionalnih zajednica i imaju važne ingerencije u oblasti kulture, obrazovanja, informisanja i službene upotrebe jezika i pisma.

Važnost ovih institucija je od velikog značaja za građane koji su pripadnici nacionalne zajednice, ali i za čitav sistem vlasti u Republici Srbiji.

Pravo učešća u ovom izbornom procesu imaju samo građani koji su upisani u poseban birački spisak. Zahtev za upis u poseban birački spisak pripadnik nacionalne zajednice podnosi opštinskoj, odnosno gradskoj upravi prema mestu prebivališta, u pisanoj formi, na posebnom obrascu i svojeručno ga potpisuje.

Pozivamo i državne organe da u potpunosti podrže ovaj izborni proces i tako omoguće visoku participaciju pripadnika nacionalnih zajednica na izborima.

Manjkavosti od pre četiri godine su poznate. Potrebno ih je ispraviti!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook