Izgradnja puteva u Vojvodini nije na listi prioriteta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 05. 12. 2018. | Komentara: 0

Izgradnja puteva u Vojvodini nije na listi prioriteta

Novi Sad, 5. decembar 2018 - Ni u 2019. godini neće započeti izgradnja Fruškogorskog koridora, iako su predstavnici vlasti još 2017. godine najavljivali završenu eksproprijaciju i projektnu dokumentaciju za ovaj projekat. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra nedopustivim smanjenje od 20% sredstava za kapitalni projekat, odnosno saobraćajnicu Ib reda „Novi Sad – Ruma“, za koji je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture budžetom opredelilo 40 miliona dinara ili oko 340.000 evra. 

LSV

Ovim postupkom opredeljena su samo sredstva za izradu dela projektno - tehničke dokumentacije, dok na nastavak radova na izgradnji predmetne deonice tek treba svoj red da sačekaju: završetak projektno - tehničke dokumentacije, definisanje investicione vrednosti izgradnje deonice, rešavanje imovinskih odnosa, kao i izrada geološko - istražnih radova. 

Sve ukazuje na to da se ponovo obmanjuju građani i građanke Vojvodine i opštine Irig, budući da je ovo put kojim dnevno prođe 12.000 vozila, isti put koji povezuje, preko Šapca i Loznice, Republiku Srbiju sa susednom Federacijom Bosne i Hercegovine. Poređenja radi, najavljena je izgradnja nacionalnog stadiona u Beogradu, procenjene vrednosti oko 250.000 evra - što ukazuje da su stadioni u glavnom gradu veći prioritet od puteva u Vojvodini. 

Čak i ostala putna mreža u Vojvodini, koja pripada kategorijama nižeg reda, u ovom budžetu ne postoji, što ukazuje da će se ionako loše stanje puteva dodatno pogoršati. Liga socijaldemokrata Vojvodine je uložila amandman na Predlog zakona o budžetu za 2019. godinu kojim se traži povećanje sredstava, kako bi se radovi konačno pomerili sa nivoa praznih obećanja. 

Narodna poslanica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Olena Papuga



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook