Ako zakon ne bude jednak za sve, mogući su sukobi na ulici

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 30. 04. 2020. | Komentara: 0

Ako zakon ne bude jednak za sve, mogući su sukobi na ulici

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak traži da policija identifikuje učesnike sinoćne bakljade u Beogradu i drugim gradovima Srbije, tokom kojih je vređana opozicija i podržavana aktuelna vlast i dodao da su, ukoliko zakon ne bude jednak za sve, mogući sukobi na ulici.

LSV

- Koliko je policija identifikovala učesnika bakljada za vreme policijskog časa u Novom Sadu i Beogradu? Crkva je već pokazala da je jača od države, da li to sada pokazuju i „navijači“? Koliko će vremena proći dok se svakom sa praznom šerpom ne gurne zapaljena baklja u usta? - upitao je Čanak na Tviteru.

Prema njegovim rečima, suština zakona je da bude jednak za sve.

- Ako to nije tako, jednaki i jednakiji će se kad-tad sukobiti i na ulici. A kada do toga dođe, i ne bude se znalo ko je koga ubio, to se zove građanski rat. Jednih sa praznim šerpama protiv drugih sa praznim šerpama. Baklje su samo dekor - poručio je Čanak.
 (SzILSV, 30.04.2020)
Izjave | Četvrtak, 13. 05. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Dodik se, da bi ostao na vlasti, danas umiljava NATO-u, juče Putinu, a sutra...

Bilo kakva dalja priča o promenama granica na Balkanu je otvaranje Pandorine kutije iz koje izlaze apsolutno sva zla. Već 30 godina ponavljam jedno te isto, a to je ko pokuša da menja granice na Balkanu, on je zločinac - kaže Čanak.
Izjave | Utorak, 11. 05. 2021. | Komentara: 0

Evropska unija je antiratni projekat

Evropska ideja je jedna velika antiratna ideja koju su pokušali da ostvare naši preci. Koliko su uspeli u tome to je sada diskutabilno, koliko je ona uspela da nešto napravi od Evrope je, takođe, diskutabilno, osim činjenice je da na tlu Evorpe ovo najduži mir koji je trajao između, recimo, Francuske i Nemačke. Osim nesreće koju smo imali na teritoriji bivše Jugoslavije, izjavio je Nenad Čanak.
Izjave | Subota, 08. 05. 2021. | Komentara: 0

Papuga: Većina nacionalnih saveta duboko politizovana

Funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga ističe da je većina nacionalnih saveta duboko politizovana. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook