Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.

"Ta komisija do sada nije imala uslove za rad i sad je određeno ko treba da joj obezbedi uslove za rad " navela je tom prilikom narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Liga je na tome instistirala jer je Zakon o lustraciji donet još 2003. godine, a Komisija još nije formirana, dodala je ona.

(BILSV, 12.03.2011.)




Izjave | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Finale fudbalskog kupa u Novom Sadu

NOVI SAD – Danas se odigravaju prvi mečevi polufinala fudbalskog kupa Srbije, u kojima se sastaju Crvena zvezda - Partizan i Vojvodina - Borac, a ovogodišnje izdanje kupa biće upamćeno po tome što se prvi put u istoriji neće igrati u Beogradu, već u Novom Sadu, piše danas Politika.
Izjave | Ponedeljak, 19. 03. 2012. | Komentara: 0

Odluka o predsedničkim izborima je na Borisu Tadiću

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je u emisiji Politbiro na RTV-u, na pitanje da li očekuje raspisivanje predsedničkih izbora, da takva mogućnost postoji i da bi to sa jedne strane bilo razumljivo, s obzirom na to da postoje razlozi zašto bi predsednički izbori trebalo da se održe zajedno sa svim ostalim.
Izjave | Četvrtak, 15. 03. 2012. | Komentara: 0

Očekujem korektan politički duel

ZRENJANIN – Komentarišući kandidaturu za prvog čoveka grada, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je juče za RTS da će LSV u duel za gradonačelničku funkciju, sa prijateljima iz Demokratske stranke, ući u jedan korektan politički duel.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook