Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.

"Ta komisija do sada nije imala uslove za rad i sad je određeno ko treba da joj obezbedi uslove za rad " navela je tom prilikom narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Liga je na tome instistirala jer je Zakon o lustraciji donet još 2003. godine, a Komisija još nije formirana, dodala je ona.

(BILSV, 12.03.2011.)




Izjave | Četvrtak, 08. 12. 2011. | Komentara: 0

Ukida se godišnja registracija traktora!

NOVI SAD - Veoma sam zadovoljan činjenicom da je posle više od osam meseci usvojena inicijativa LSV, da su ministar poljoprivrede Dušan Petrović i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić podržali našu ideju da dođe do promene Zakona o bezbednosti saobraćaja i da se registracija traktora vrši samo jednom, po kupovini traktora, a ne svake godine kako je u novom zakonu pisalo – izjavio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Izjave | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

LSV samostalno na pokrajinske izbore

NOVI SAD - Portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za danšnje izdanje Večernjih novosti da je LSV već donela odluku da na pokrajinske izbore ide sama, zbog neslaganja sa Demoratskom strankom oko statusa i finansiranja AP Vojvodine.
Izjave | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Kandidatura za EU je vrhunski interes

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentatišući mogućnost dobijanja statusa kandidata za ulazak Srbije u Evropsku uniju, o kojem treba da bude doneta odluka u petak, izjavila je za emisiju Politbiro da je od pitanja kakve će to konotacije imati na političku scenu Srbije, mnogo važnije kakve će to posledice imati na kvalitet života ljudi u Srbiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook