Arad zainteresovan za sve vidove saradnje sa Zrenjaninom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 31. 08. 2011. | Komentara: 0

Arad zainteresovan za sve vidove saradnje sa Zrenjaninom

ZRENJANIN - Delegacija Grada Zrenjanina u kojoj su bili predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, njegov zamenik Predrag Jeremić i član Gradskog veća Tibor Vaš, boravila je u zvaničnoj poseti bratskom gradu Aradu, saopšteno je iz Martonovog kabineta.

Aleksandar Marton

Poseta je upriličena povodom tradicionalne manifestacije "Dani Arada", koja je ove godine održana od 19-28. avgusta, a tokom koje se, slično zrenjaninskim "Danima piva", organizuje čitav niz posebnih programa.

- Boravak u Aradu predstavljao je priliku da se sa čelnicima tamošnje lokalne uprave razgovara o aktuelnim dešavanjima u obe sredine i saradnji u narednom periodu. Prijateljske veze Zrenjanina i Arada održavaju se gotovo pet decenija, intenzivirane su tokom poslednjih desetak godina, a karakterišu ih razmena iskustva i programa u oblasti privrede, kulture, sporta " piše u saopštenju. Kako se navodi, kontakti između predstavnika Zrenjanina, Arada i Temišvara, doprineli su i da pojedini investitori, prethodno locirani u ovim sredinama, otvore pogone i u Zrenjaninu, a iskustva u otvaranju industrijskih zona koje je imao Arad u značajnoj su meri primenjena i kod nas.

- Naši rumunski prijatelji zainteresovani su za sve vidove saradnje, a mi smo predložili da u narednom periodu intenziviramo saradnju u oblasti razmene mladih sportista i manifestacija kulture. O modalitetima saradnje će još biti reči, a posebno je značajno što o ovome razgovaramo u trenutku kada očekujemo da Srbija dobije status kandidata za Evropsku uniju. Tada će biti otvorene brojne nove mogućnosti za korišćenje EU fondova, a samim tim i za ozbiljne projekte prekogranične saradnje. Arad u tom smislu vidimo kao pouzdanog partnera i njegova će pomoć sigurno biti dragocena " istikao je Aleksandar Marton. Delegaciju Zrenjanina primili su gradonačelnik Arada, George Falka, i njegov zamenik, Levente Bognar, a tokom srdačnog razgovora obostrano je ocenjeno da, u okviru regije DKMT (Dunav " Kriš " Moriš - Tisa), posebnu ulogu u unapređenju prekogranične saradnje imaju upravo Arad, Zrenjanin i mađarska Bekeščaba, drugi bratski grad Zrenjanina.

(BILSV, 31.08.2011.)

 




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook