Beogradski izbori su samo šansa za dekoncentraciju vlasti

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Izjave | Utorak, 30. 01. 2018. | Komentara: 0

Beogradski izbori su samo šansa za dekoncentraciju vlasti

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je za list Danas da izjava Sande Rašković Ivić, kako su “izbori za Beograd isto što i bitka za Staljingrad”, služi za motivaciju sopstvenih aktivista i birača.

LSV

- Da se na beogradskim izborima može preokrenuti odnos snaga na političkoj sceni Srbije i da ova "bitka" može da bude početak kraja vlasti SNS-a. Iskreno se nadam da ovim poređenjem ona ne vidi SNS kao naciste, a svoj blok kao staljiniste, jer bi takvo poređenje bilo poprilično nespretno i loše. Takođe, mislim da je loše praviti i atmosferu u kome su izbori u Beogradu "biti ili ne biti" za Srbiju, jer bi poraz mogao, da posle takve kampanje, da ima veoma negativne posledice po opozicioni blok u našoj zemlji - ocenio je Kostreš.

Prema njegovim rečima, beogradski izbori jesu važni i jesu šansa da dođe do dekoncentracije vlasti, ali ništa više od toga.  

(BILSV, 30.01.2018)Izjave | Utorak, 30. 01. 2018. | Komentara: 0

EU ima niska očekivanja od nas

Ako bude novog sukoba na Balkanu, on neće izgledati kao prethodni, rat se uvek u pripremama i raznim strategijama vodi kao onaj prethodni, a kad bukne novi, ispostavi se da je vrlo različit od prethodnih. Ovako je istoričar Milivoj Bešlin, nedavno opisao aktuelnu situaciju u regionu, u kontekstu mogućih novih ratova.
Izjave | Utorak, 23. 01. 2018. | Komentara: 0

Kostreš: Normalizacija prilika ne odgovara Rusiji

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je za "Danas" da destabilizacija Balkana najviše odgovara Rusiji.
Izjave | Utorak, 23. 01. 2018. | Komentara: 0

Bogaroški: Vojvođanima sa naprednjacima nije bolje

Komentarišući izjavu Balinta Pastora da je SNS bolji za Vojvodinu nego DS, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef poslaničke grupe LSV u vojvođanskoj skupštini Branislav Bogaroški u izjavi za list Danas kaže da je možda bolje SVM-u od kada je SNS na vlasti, ali da je siguran da građanima Vojvodine nije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook