Beogradski izbori su samo šansa za dekoncentraciju vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 30. 01. 2018. | Komentara: 0

Beogradski izbori su samo šansa za dekoncentraciju vlasti

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je za list Danas da izjava Sande Rašković Ivić, kako su “izbori za Beograd isto što i bitka za Staljingrad”, služi za motivaciju sopstvenih aktivista i birača.

LSV

- Da se na beogradskim izborima može preokrenuti odnos snaga na političkoj sceni Srbije i da ova "bitka" može da bude početak kraja vlasti SNS-a. Iskreno se nadam da ovim poređenjem ona ne vidi SNS kao naciste, a svoj blok kao staljiniste, jer bi takvo poređenje bilo poprilično nespretno i loše. Takođe, mislim da je loše praviti i atmosferu u kome su izbori u Beogradu "biti ili ne biti" za Srbiju, jer bi poraz mogao, da posle takve kampanje, da ima veoma negativne posledice po opozicioni blok u našoj zemlji - ocenio je Kostreš.

Prema njegovim rečima, beogradski izbori jesu važni i jesu šansa da dođe do dekoncentracije vlasti, ali ništa više od toga.  

(BILSV, 30.01.2018)



Izjave | Sreda, 31. 10. 2012. | Komentara: 0

Stojšić: Ulagati u infrastrukturu Pokrajine

BEOGRAD – Srbija bi trebalo da napravi sveobuhvatnu strategiju saobraćaja kako bi se znalo šta su prioriteti, jer je sadašnja situacija u kojoj se čak 80 odsto ukupnog saobraćaja odvija drumovima neodrživa, ocenio je danas narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić.
Izjave | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Papuga: Zakon o upravljanju migracijama nedorečen

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga rekla je da Predlog zakona o upravljanju migracijama nije dobro formulisan i da je nedorečen, zbog čega ga poslanička grupa LSV neće podržati.
Izjave | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Promenom zakona do policijske uprave za Vojvodinu

NOVI SAD – Komentarišući jučerašnju izjavu premijera Srbije i ministra policije Ivice Dačića da će policija u Srbiji ostati jedinstvena, ali da se može razgovarati o organizaciji rada u Pokrajini, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za “Večernje novosti” da LSV neće odustati od inicijative da APV ima određenu autonomiju nad policijom, kao što je imala po Ustavu iz 1974. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook