Beogradski izbori su samo šansa za dekoncentraciju vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 30. 01. 2018. | Komentara: 0

Beogradski izbori su samo šansa za dekoncentraciju vlasti

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je za list Danas da izjava Sande Rašković Ivić, kako su “izbori za Beograd isto što i bitka za Staljingrad”, služi za motivaciju sopstvenih aktivista i birača.

LSV

- Da se na beogradskim izborima može preokrenuti odnos snaga na političkoj sceni Srbije i da ova "bitka" može da bude početak kraja vlasti SNS-a. Iskreno se nadam da ovim poređenjem ona ne vidi SNS kao naciste, a svoj blok kao staljiniste, jer bi takvo poređenje bilo poprilično nespretno i loše. Takođe, mislim da je loše praviti i atmosferu u kome su izbori u Beogradu "biti ili ne biti" za Srbiju, jer bi poraz mogao, da posle takve kampanje, da ima veoma negativne posledice po opozicioni blok u našoj zemlji - ocenio je Kostreš.

Prema njegovim rečima, beogradski izbori jesu važni i jesu šansa da dođe do dekoncentracije vlasti, ali ništa više od toga.  

(BILSV, 30.01.2018)



Izjave | Četvrtak, 23. 08. 2012. | Komentara: 0

Oduzimanje titule zarđalom kašikom

NOVI SAD – Komentarišući oduzimanje, a zatim i vraćanje titule počasnog građanina Bača Đorđu Balaševiću, član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu Aleksandar Kravić ocenio je za list Danas da je reč o paradigmi svega što se danas dešava u Srbiji.
Izjave | Ponedeljak, 20. 08. 2012. | Komentara: 1

Autonomistički blok već formiran

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine će se pridružiti svakoj inicijativi koja će voditi ka većoj autonomiji Vojvodine ili ka zaštiti već postojećih prava AP Vojvodine, ali ne smatra da je potrebno formirati bilo kakav novi blok, jer je autonomistički blok, odnosno front formiran čim je u Skupštini AP Vojvodine oformljena jedna, a u Skupštini Republike Srbije druga većina, istakla je portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Nedelja, 19. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: SNS ne može da prihvati poraz u Novom Sadu

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jekov izjavila je danas da je žalosno što Srpska napredna stranka ne može da prihvati izborni poraz u Novom Sadu. Jerkova je, komentarišući jučerašnju najavu novosadskog odobra SNS da će zatražiti od rukovodstva stranke da se ponovo glasa o koaliciji sa SPS, kazala da su naprednjaci "u više navrata pokazali da ne prezaju ni od čega".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook