Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

BEOGRAD - Istoričar dr Milivoj Bešlin upozorio je danas da je Zakon o rehabilitaciji revizionistički i da ga je potrebno menjati.

LSV

- Ja smatram kao istoričar da je svaka od tih odluka suda, ne presuda nego odluka suda, isključivo politički i ideološki motoivisana, da su sudovi u obrazloženjima tih odluka pisali potpunu falsifikovanu revizionističku istoriju, i jedino kao istoričar mogu da poručim da sudovi neće ni ovom, ni bilo kojom drugom odlukom pisati istoriju. Istoriju pišu istoričari držeći se naučnih metoda – kazao je Bešlin za N1 povodom odluke Višeg suda u Beogradu koji je odbio, kao neosnovan, zahtev za rehabilitaciju predsednika kvislinške Vlade Srbije tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića.

Bešlin poručuje drugoj struji istoričara, koja podržava rehabilitaciju Milana Nedića, da neće uspeti da promene istoriju na silu i dodaje da interpretracije kojim pribegavaju braneći kvislinga, ne odgovaraju utvrđenim istorijskim činjenicama. 

(BILSV, 26.07.2018)



Izjave | Četvrtak, 05. 07. 2012. | Komentara: 0

Novi apel gradskim preduzećima

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov pohvalila je danas angažman svih zaposlenih u Gradskoj upravi, Gradskom veću, Skupštini grada i JKP „Vodovod i kanalizacija“ koji su u svega dva dana učinili konkretne korake kako bi olakšali život Novom Sadu po velikim vrućinama.
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 1

Srbija truli sa Nikolićem

NOVI SAD – Lider LSV Nenad Čanak sinoć je na promociji knjige „Uprkos njima – prvih hiljadu dana“, Grujice Spasovića, autoru, dugogodišnjem uredniku i jednom od osnivača lista „Danas“ uručio naslovnu stranu tog dnevnog lista na kojoj je glavni naslov vest o hapšenju 43 aktivista LSV od 2. marta 2000. godine.
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 0

Moguć dogovor o Vladi APV

NOVI SAD – Za očekivati je da će do 11. jula, za kada je zakazana sednica Skupštine AP Vojvodine, biti postignut dogovor o Vladi APV jer, u suštini, ne postoje teme koje bi u ovom momentu mogle biti sporne između Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, ocenio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook