Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

BEOGRAD - Istoričar dr Milivoj Bešlin upozorio je danas da je Zakon o rehabilitaciji revizionistički i da ga je potrebno menjati.

LSV

- Ja smatram kao istoričar da je svaka od tih odluka suda, ne presuda nego odluka suda, isključivo politički i ideološki motoivisana, da su sudovi u obrazloženjima tih odluka pisali potpunu falsifikovanu revizionističku istoriju, i jedino kao istoričar mogu da poručim da sudovi neće ni ovom, ni bilo kojom drugom odlukom pisati istoriju. Istoriju pišu istoričari držeći se naučnih metoda – kazao je Bešlin za N1 povodom odluke Višeg suda u Beogradu koji je odbio, kao neosnovan, zahtev za rehabilitaciju predsednika kvislinške Vlade Srbije tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića.

Bešlin poručuje drugoj struji istoričara, koja podržava rehabilitaciju Milana Nedića, da neće uspeti da promene istoriju na silu i dodaje da interpretracije kojim pribegavaju braneći kvislinga, ne odgovaraju utvrđenim istorijskim činjenicama. 

(BILSV, 26.07.2018)



Izjave | Ponedeljak, 11. 06. 2012. | Komentara: 1

Ligi pripadaju čelna mesta

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Večernje novosti da Liga nema nameru da čelno mesto u Skupštini AP Vojvodine prepuste bez borbe.
Izjave | Subota, 09. 06. 2012. | Komentara: 0

Nikolić je kompromitovao Srbiju

BEOGRAD – Tomislav Nikolić je, za ovo kratko vreme otkako se nalazi na funkciji šefa države, jedino uspeo da kompromituje Srbiju u međunarodnoj zajednici, dok druge rezultate nije postigao, ocenila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Petak, 08. 06. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Nikolić vodi Šešeljevu politiku

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da se politika predsednika Srbije Tomislava Nikolića “nije nimalo promenila od vremena Vojislava Šešelja“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook