Bogaroški: Vojvođanima sa naprednjacima nije bolje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 01. 2018. | Komentara: 0

Bogaroški: Vojvođanima sa naprednjacima nije bolje

NOVI SAD - Komentarišući izjavu Balinta Pastora da je SNS bolji za Vojvodinu nego DS, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef poslaničke grupe LSV u vojvođanskoj skupštini Branislav Bogaroški u izjavi za list Danas kaže da je možda bolje SVM-u od kada je SNS na vlasti, ali da je siguran da građanima Vojvodine nije.

LSV
 
- Vojvodina dobija manje od sedam odsto iz republičkog budžeta. Takođe, tema o zakonu o finansiranju Vojvodine više uopšte nije ni tema. Na tom planu se apsolutno ništa nije uradilo već dve godine. Ne razumem zato konstataciju funkcionera SVM Balinta Pastora da je bolje sa „naprednjacima“ - rekao je Bogaroški odgovarajući na pitanje u Danasovoj rubrici „Pitanje-odgovor“.
 
(BILSV, 23.01.2018)



Izjave | Četvrtak, 02. 08. 2012. | Komentara: 0

Čanak podneo ostavku zbog odnosa vlasti prema Vojvodini

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podneo je ostavku na mesto predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju u znak protesta, kako je rekao novinarima, zbog uništavanja poslednjih tragova autonomije Vojvodine i obesmišljavanja ideje decentralizacije od strane državnih organa.
Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Država blagonaklona prema ekstremističkim organizacijama

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov izjavila je za današnji Press da je presuda Laslu Šašu, novinaru koji je u zatvoru zbog prozivanja Lasla Torockaja, vođe ekstremističkog pokreta „64 županije", još jedan pokazatelj da je država blagonaklona prema organizacijama kao što je „64 županije".
Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Centralizacija vodi do militarizacije društva

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je juče da Srbija već dugi niz godina ima tendenciju centralizacije svega, pa i političkih funkcija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook