Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.

"Mi insistiramo na vraćanju sve imovine koja je Vojvodini oduzeta posle Miloševićevog puča 1988. godine, uključujući i puteve, železnice i elektroprivredu. Spremni smo da razgovaramo o našim stavovima, ali nismo spremni da od njih odustanemo - nudimo dobre usluge i aktivno ćemo učestvovati u pisanju ovih zakona koji su dobri i za Vojvodinu, ali i za evropsku perspektivu Srbije " istakao je Čanak. Premijer Srbije Mirko Cvetković je na konferenciji za novinare najavio da će u naredne dve nedelje biti formiran stručni tim koji će imati zadatak da izradi set zakona koji se tiče imovine Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i da će u sastav tog stručnog tima ući stručnjaci iz Vlade Srbije i Vlade Vojvodine kako bi ponuđena rešenja bila što kvalitetnija. Cvetković je rekao da je dogovoreno da saradnja na izradi zakonske regulative bude konstantna i da je to dokaz da i manje stranke, koje ne učestvuju u radu Vlade ali je podržavaju, mogu da ostvare svoje interese. Čanak je podsetio da je Vojvodina neodvojivi deo Srbije, ali da to ne znači da je zbog toga manje značajna i posebna. On je dodao da je premijeru preneo i da, zbog loše privatizacije, u Vojvodini postoji mnogo firmi koje ne posluju pa tako u pokrajini postoji oko 70.000 hekatara kvalitetne obradive zemlje koja se ne koristi.

(BILSV, 25. 03. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook