Čanak osudio organizovanje pričesta u Novom Sadu, uprkos merama zbog pandemije virusa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 23. 03. 2020. | Komentara: 0

Čanak osudio organizovanje pričesta u Novom Sadu, uprkos merama zbog pandemije virusa

ovi Sad - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najoštrije je kritikovao Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) zbog informacije da su u Novom Sadu organizovali pričest vernika, uprkos merama koje je propisala Vlada Srbije zbog pandemije koronavirusa. 

LSV

Na društvenim mrežama  juče je objavljen snimak na kojem se vide desetine vernika koji su juče ujutru u redovima ispred Saborne crkve u Novom Sadu čekali na pričest, poštujući propisanu razdaljinu od dva metra. Međutim, kako su stizali na red do sveštenog lica, svi su „primili“ pričest, odnosno naforu, iz iste kašičice.

- Da li je jezik mržnje ako kažem da se popovi ponašaju kao da rade na procenat od svake sahrane? Ili samo treba pohapsiti sve one koji neodgovornim ponašanjem ugrožavaju javno zdravlje? - napisao je Čanak na svom nalogu na Tviteru.
(SzILSV, 23.03.2020)




Izjave | Sreda, 08. 02. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina određuje pobednika izbora

NOVI SAD – Komentarišući pojačano interesovanje stranaka za Vojvodinu, njen ustavni položaj i ekonomske probleme u poslednje vreme, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je za današnji Dnevnik da su u aktuelnoj kampanji politički akteri posebno zainteresovani za pridobijanje birača u Vojvodini jer će, kako je ocenio, „Vojvodina odrediti pobednika na predstojećim izborima”.
Izjave | Utorak, 07. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak: LSV podržava pravo SPO-a da smeni Srećkovića

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava pravo svakog koalicionog partnera da postavlja ministre u resorima koji mu pripadaju i niko nema pravo da se meša u odluku Srpskog pokreta obnove  o tome ko će biti ministar dijaspore i vera, izjavio je danas predsednik LSV Nenad Čanak.
Izjave | Nedelja, 05. 02. 2012. | Komentara: 0

Staviti tačku na pljačku

NOVI SAD – Večernje novosti danas pišu da LSV, kao jedan od dokaza da se Vojvodina i dalje ekonomski izrabljuje, ističe statistički podatak da je prosečan lični dohodak u AP Vojvodini manji nego u Beogradu i u još nekim gradovima, poput Kragujevca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook