Čanak osudio organizovanje pričesta u Novom Sadu, uprkos merama zbog pandemije virusa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 23. 03. 2020. | Komentara: 0

Čanak osudio organizovanje pričesta u Novom Sadu, uprkos merama zbog pandemije virusa

ovi Sad - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najoštrije je kritikovao Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) zbog informacije da su u Novom Sadu organizovali pričest vernika, uprkos merama koje je propisala Vlada Srbije zbog pandemije koronavirusa. 

LSV

Na društvenim mrežama  juče je objavljen snimak na kojem se vide desetine vernika koji su juče ujutru u redovima ispred Saborne crkve u Novom Sadu čekali na pričest, poštujući propisanu razdaljinu od dva metra. Međutim, kako su stizali na red do sveštenog lica, svi su „primili“ pričest, odnosno naforu, iz iste kašičice.

- Da li je jezik mržnje ako kažem da se popovi ponašaju kao da rade na procenat od svake sahrane? Ili samo treba pohapsiti sve one koji neodgovornim ponašanjem ugrožavaju javno zdravlje? - napisao je Čanak na svom nalogu na Tviteru.
(SzILSV, 23.03.2020)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook