Čanak sa OEBS-om razgovarao o održavanju izbora na Kosovu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak sa OEBS-om razgovarao o održavanju izbora na Kosovu

BEOGRAD - Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najavio je večeras da će razgovarati sa predstavnicima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu zbog mogućih nepravilnosti tokom glasanja na predsedničkim izborima. Čanak je, posle sastanka sa posmatračkom Misijom OEBS-a u Beograd rekao novinarima da će "najkasnije u narednih 48 sati" razgovarati sa predstavnicima Misije OEBS-a na Kosovu. On je dodao da se s posmatračkom misijom te organizacije sastao "da bi se raspravili nedoumice oko legitimiteta izbora na Kosovu o čemu je Republička izborna komisija (RIK) juče donela uputstvo". Predsednički kandidat LSV je rekao i da je to inače četvrto uputstvo koje je doneto sa istim tekstom. 

LSV

- Složili smo se da oni ne mogu ništa da učine na tome osim da posmatraju izbore a da se za bezbednost i regularnost izbora obratimo Misiji OEBS-a na Kosovu, a to ću i učiniti najkasnije u narednih 48 sati, a pre sledeće sednice RIK-a - rekao je on. Dodao je da će sa predstavnicima OEBS-a na Kosovu razgovarati o sprečavanju eventualnih manipulacija tokom glasanja.

- Razgovaraćemo kako bi se razjasnili oko toga na koji način će konrektno sprečiti eventualnu manipulaciju glasovima građana Kosova koji će izaći na izbore - rekao je Čanak. Prema njegovim rečima, cilj tih razgovara je i da se spreči opstrukcija izbora u celini jer, kako je naveo, sumnja u legitimitet glasanja na Kosovu.

 (BILSV, 23.03.2017)




Izjave | Utorak, 20. 11. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Ko menja izbornu volju građana?

BEOGRAD – Na koji način, pod kojim uslovima, zbog čega i kako dolazi do čuvenog prekomponovanja vlasti u lokalnim samoupravama i kako se dešava to da stranke koje su izgubile na izborima, postaju prve u vlasti, a one koje nisu prešle cenzus ulaze u lokalne parlamente, zapitala je danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije predsednica poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Ponedeljak, 19. 11. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Republika da se jasno odredi prema AP Vojvodini

BEOGRAD – Sutrašnja sednica Narodne skupštine Republike Srbije, na kojoj će se raspravljati o Predlogu zakona o dopuni zakona o budžetskom sistemu, koji je još 30. oktobra 2012. godine uputila Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, biće pokazatelj da li je današnja poseta premijera Ivice Dačića pokrajinskoj administraciji bila zamajavanje građanki i građana Vojvodine ili zaista nešto želi da promeni, ocenio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 18. 11. 2012. | Komentara: 0

Kasarnu treba prepustiti civilnom sektoru

NOVI SAD – Bivši predsednik Skupštine grada Novog Sada i potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović rekao je za Radio021 da je novosadska kasarna Arčibald Rajs deo kulturne baštine grada i da brigu o njoj treba prepustiti civilinom sektoru.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook