Čanak sa OEBS-om razgovarao o održavanju izbora na Kosovu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak sa OEBS-om razgovarao o održavanju izbora na Kosovu

BEOGRAD - Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najavio je večeras da će razgovarati sa predstavnicima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu zbog mogućih nepravilnosti tokom glasanja na predsedničkim izborima. Čanak je, posle sastanka sa posmatračkom Misijom OEBS-a u Beograd rekao novinarima da će "najkasnije u narednih 48 sati" razgovarati sa predstavnicima Misije OEBS-a na Kosovu. On je dodao da se s posmatračkom misijom te organizacije sastao "da bi se raspravili nedoumice oko legitimiteta izbora na Kosovu o čemu je Republička izborna komisija (RIK) juče donela uputstvo". Predsednički kandidat LSV je rekao i da je to inače četvrto uputstvo koje je doneto sa istim tekstom. 

LSV

- Složili smo se da oni ne mogu ništa da učine na tome osim da posmatraju izbore a da se za bezbednost i regularnost izbora obratimo Misiji OEBS-a na Kosovu, a to ću i učiniti najkasnije u narednih 48 sati, a pre sledeće sednice RIK-a - rekao je on. Dodao je da će sa predstavnicima OEBS-a na Kosovu razgovarati o sprečavanju eventualnih manipulacija tokom glasanja.

- Razgovaraćemo kako bi se razjasnili oko toga na koji način će konrektno sprečiti eventualnu manipulaciju glasovima građana Kosova koji će izaći na izbore - rekao je Čanak. Prema njegovim rečima, cilj tih razgovara je i da se spreči opstrukcija izbora u celini jer, kako je naveo, sumnja u legitimitet glasanja na Kosovu.

 (BILSV, 23.03.2017)




Izjave | Petak, 26. 10. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Izvršni odbor LSV u stalnom zasedanju

NOVI SAD – Izvršni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je zadužen da izborni Kongres stranke, zakazan za 8. decembar, prođe u najboljem redu, tako da smo u stalnom zasedanju – rekao je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš za rubriku "Koji je vaš sledeći potez" u dnevnom listu Danas.
Izjave | Četvrtak, 25. 10. 2012. | Komentara: 0

Šta je sa udžbenicima za nacionalne manjine?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga, budući da ni posle mesec dana nije dobila odgovor od Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, a udžbenici za nacionalne manjine, decu sa invaliditetom i specijalne škole još nisu u rukama učenika, ponovo je upitala resornog ministra Žarka Obradovića kada će taj problem biti rešen.
Izjave | Četvrtak, 25. 10. 2012. | Komentara: 2

Dinkiću, imovinu Vojvodine ostavite na miru!

NOVI SAD – Ministarstvo finansija i ministar Mlađan Dinkić od Skupštine Srbije očekuje da mu se dozvoli da mimo važećih zakona, Ustava i ovlašćenja, pred jasno definisanim kriterijumom uslova i pravila, na osnovu svoje slobodne procene, u budućnosti odlučuje da bilo koja od banaka koja u sebi ima određen deo državnog kapitala, može biti preuzeta od bilo koje druge banke, ako on oceni da ta banka predstavlja ozbiljnu pretnju za finansijski sistem i stabilnost.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook