Čanak sa OEBS-om razgovarao o održavanju izbora na Kosovu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak sa OEBS-om razgovarao o održavanju izbora na Kosovu

BEOGRAD - Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najavio je večeras da će razgovarati sa predstavnicima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu zbog mogućih nepravilnosti tokom glasanja na predsedničkim izborima. Čanak je, posle sastanka sa posmatračkom Misijom OEBS-a u Beograd rekao novinarima da će "najkasnije u narednih 48 sati" razgovarati sa predstavnicima Misije OEBS-a na Kosovu. On je dodao da se s posmatračkom misijom te organizacije sastao "da bi se raspravili nedoumice oko legitimiteta izbora na Kosovu o čemu je Republička izborna komisija (RIK) juče donela uputstvo". Predsednički kandidat LSV je rekao i da je to inače četvrto uputstvo koje je doneto sa istim tekstom. 

LSV

- Složili smo se da oni ne mogu ništa da učine na tome osim da posmatraju izbore a da se za bezbednost i regularnost izbora obratimo Misiji OEBS-a na Kosovu, a to ću i učiniti najkasnije u narednih 48 sati, a pre sledeće sednice RIK-a - rekao je on. Dodao je da će sa predstavnicima OEBS-a na Kosovu razgovarati o sprečavanju eventualnih manipulacija tokom glasanja.

- Razgovaraćemo kako bi se razjasnili oko toga na koji način će konrektno sprečiti eventualnu manipulaciju glasovima građana Kosova koji će izaći na izbore - rekao je Čanak. Prema njegovim rečima, cilj tih razgovara je i da se spreči opstrukcija izbora u celini jer, kako je naveo, sumnja u legitimitet glasanja na Kosovu.

 (BILSV, 23.03.2017)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook