Čanak: Rusija reketira energetski ucenjenu Srbiju prodajom oružja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 01. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Rusija reketira energetski ucenjenu Srbiju prodajom oružja

PODGORICA/NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izneo je tvrdnju da Srbija kupuje oružje od Rusije jer Moskva tako „tajno naplaćuje 'reket'“ od Srbije koja je energetski ucenjena od te zemlje.

LSV

- To je čist reket koji Moskva naplaćuje Beogradu prodajući im gvožđuriju za ozbiljan novac, a ucenjuje ih tako što je vezala Srbiji energetsku omču oko vrata kupovinom Naftne industrije Srbije, a ima i monopol u snabdevanju prirodnim gasom, bez kojeg veliki deo industrije Srbije ne može da preživi - rekao je Čanak za podgoričku Antenu M.

Ocenio je da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) „politička nevladina organizacija“, koja je posle NIS-a najprihodnija organizacija u Srbiji, a istovremeno ne plaća ni dinar poreza.

- A njenim službenicima iz budžeta država isplaćuje socijalno i zdravstveno osiguranje. Istovremeno kad kažete da je to protivustavno, onda podrivate osnove srpstva. Kad kažete da je to kršenje Ustava, onda nije važno, jer je u pitanju crkva. A kad neko kaže da Kosovo nije u pravnom sistemu Srbije, onda se pozivaju na preambulu Ustava i hoće da ga linčuju - kazao je Čanak.

Govoreći o situaciji u Crnoj Gori, Čanak je rekao da mu to sve liči na pokušaj imperijalnog konstituisanje Ruske Federacije na tlu Evrope.

- Rusija je finansijer svega što se dešava u Crnoj Gori poslednjih godina, jer je to jedina preostala šansa za Moskvu da izadje na toplo more - tvrdi Čanak.

Dodao je da nije previše zabrinut za budućnost Crne Gore, jer su duboko pušteni koreni svesti o tome da je ta zemlja nezavisna, suverena i demokratska i da može očuvati svoju samobitnost, identitet i blagodeti svih građana.

- Nemojmo zaboraviti da je Crna Gora, od nerazvijene republike u SFRJ, došla do države koja ima veći bruto domaći proizvod (BDP) po glavi stanovnika od Srbije, čak i od Vojvodine - naveo je Čanak i poručio: „Nek je večna Crna Gora“.
(SzILSV, 27.01.2021)
 



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook